Рецепт Запіканка з філе риби фото

Запіканка з філе риби
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей
Випічка , Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную для різноманітності меню приготувати дивовижне блюдо - запіканка з філе риби в домашніх умовах. Досить просто, вельми ситно і дуже смачно.

Опис приготування:

Це дуже простий рецепт запіканки з філе риби з рисом, який підійде всім любителям готувати швидко і смачно. При бажанні доповнити блюдо можна овочами за смаком, щоб зробити його більш апетитним.

  • Філе - 600 грам
  • Мал - 200 грам
  • Сир - 50-100 грам
  • Зелень - 2 пучка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 150 мілілітрів
запіканка з філе риби - фото крок 1
1. Вимити рибу і акуратно відокремити філе від кісточок. Краще брати найменш кістляву рибку, як в даному випадку - НЕК, наприклад.
запіканка з філе риби - фото крок 2
2. Нарізати філе невеликими шматочками, посолити і поперчити за смаком. При бажанні доповнити цей простий рецепт запіканки з філе риби сумішшю спецій за смаком.
запіканка з філе риби - фото крок 3
3. Мал попередньо відварити в підсоленій воді до готовності і трохи остудити. Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Додати в рис зелень, перець і інші спеції за смаком. Все ретельно перемішати.
запіканка з філе риби - фото крок 4
4. Жароміцних форму змастити вершковим маслом. Викласти половину рису на дно і розрівняти.
запіканка з філе риби - фото крок 5
5. Зверху накрити другою половиною рису.
запіканка з філе риби - фото крок 6
6. Акуратно влити вершки.
запіканка з філе риби - фото крок 7
7. Натерти на тертці сир і присипати зверху. При бажанні запіканка з філе риби в домашніх умовах може бути змастити невеликою кількістю сметани або майонезу.
запіканка з філе риби - фото крок 8
8. Надіслати форму в розігріту духовку хвилин на 35-45. Коли зверху скоринка зарум'яниться, блюдо можна подавати до столу, трохи остудивши.

Схожі рецепти