Запіканка з філе риби
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную для різноманітності меню приготувати дивовижне блюдо - запіканка з філе риби в домашніх умовах. Досить просто, вельми ситно і дуже смачно.
Це дуже простий рецепт запіканки з філе риби з рисом, який підійде всім любителям готувати швидко і смачно. При бажанні доповнити блюдо можна овочами за смаком, щоб зробити його більш апетитним.
- Філе - 600 грам
- Мал - 200 грам
- Сир - 50-100 грам
- Зелень - 2 пучка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 150 мілілітрів
1. Вимити рибу і акуратно відокремити філе від кісточок. Краще брати найменш кістляву рибку, як в даному випадку - НЕК, наприклад.
2. Нарізати філе невеликими шматочками, посолити і поперчити за смаком. При бажанні доповнити цей простий рецепт запіканки з філе риби сумішшю спецій за смаком.
3. Мал попередньо відварити в підсоленій воді до готовності і трохи остудити. Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Додати в рис зелень, перець і інші спеції за смаком. Все ретельно перемішати.
4. Жароміцних форму змастити вершковим маслом. Викласти половину рису на дно і розрівняти.
5. Зверху накрити другою половиною рису.
6. Акуратно влити вершки.
7. Натерти на тертці сир і присипати зверху. При бажанні запіканка з філе риби в домашніх умовах може бути змастити невеликою кількістю сметани або майонезу.
8. Надіслати форму в розігріту духовку хвилин на 35-45. Коли зверху скоринка зарум'яниться, блюдо можна подавати до столу, трохи остудивши.