Запіканка з полуницею і ревенем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запіканки з вівсяними пластівцями, імбиром, корицею, волоськими горіхами, ревенем і полуницею.
Соковита запіканка з полуницею і ревенем - справжнє втілення літа.
- Меленого імбиру - 1/2 чайних ложки
- Солі - 1 щіпка
- Меленої кориці - 1 щіпка
- Паличка топленого і охолодженого вершкового масла - 1 штука
- Ревеню - 450 грам(4-5 стебел) начинка)
- Кукурудзяного крохмалю - 3 Ст. Ложки (начинка)
- Меленого імбиру - 1/2 чайних ложки (начинка)
- Екстракту ванілі - 1 Чайна ложка (начинка)
1. Розігріти духовку зі стійкою в центрі до 175 градусів. Вистелити форму пергаментним папером або силіконовим килимком, помістити форму на деко. Дрібно нарізати імбир і волоські горіхи. Змішати борошно, коричневий цукор, вівсяні пластівці, мелений імбир, сіль і корицю у великій мисці. Додати волоські горіхи і нарізаний імбир, потім залити розтопленим вершковим маслом. Використовуючи вилку, перемішати всі інгредієнти. Ложкою викласти половину суміші в форму і розрівняти. Зробити начинку. Очистити і нарізати ревінь на шматки товщиною 1 см.
2. Викласти шматочки ревеню поверх тесту у формі. Очистити і нарізати полуницю. Розчинити крохмаль в холодній воді, відкладіть в сторону.
3. Покласти полуницю, цукор і імбир в середню каструлю і подрібнити ягоди до консистенції пюре занурювальним блендером або різаком для тесту. Поставити каструлю на середній вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Влити розчинений крохмаль в каструлю і збити віночком, знову довести до кипіння. Готувати, помішуючи, поки суміш не загусне, близько 3 хвилин. Зняти каструлю з вогню, розмішати з ванільним екстрактом і вилити начинку поверх ревеню.
4. Рівномірно викласти зверху тісто, розбиваючи його пальцями. Поставити форму в духовку і випікати протягом 45-60 хвилин, до верхівки золотистого кольору, поки полунична суміш не почне вирувати. Дати запіканці охолонути і подавати теплою або кімнатної температури.