Запіканка з курячим фаршем і кабачком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Запіканка з кабачком і курячим фаршем - корисне дієтичне блюдо, тому що готується воно в духовці. Курка надає запіканці ніжність, а кабачок - соковитість, в результаті виходить смакова бомба!
Опис приготування:
Запіканка з курячим фаршем і кабачком приклад по-справжньому смачного дієтичного страви. Когось може бути збентежить наявність в запіканці майонезу. Але, по перше, вона виходить досить пісної, а по-друге, майонез можна замінити нежирною сметаною або натуральним йогуртом, теж буде смачно. Приготувати це блюдо можна також на пару або в мультиварці. Пробуйте!
- Куряче філе - 400 грам
- Кабачок - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кнопка - 50 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
З курячого філе, кнопка, моркви і цибулини приготуйте фарш для запіканки. Цибулю очистіть, помийте. Білий батон замочити в холодній воді або молоці. Пропустіть через м'ясорубку філе, цибуля і естафета. Морква можна дрібно нарізати. Посоліть за смаком і ретельно перемішайте.
Кабачок помийте і натріть на тертці. Молодий можна не чистити і не видаляти насіння.
Додайте кабачок в курячий фарш.
Розбийте в миску з фаршем і кабачком яйце.
Додайте майонез.
І крохмаль. Можна взяти картопляний або кукурудзяний.
Добре перемішайте всі інгредієнти для запіканки.
Приготований фарш викладіть в жаростійкий посуд.
Готуйте запіканку в духовці при температурі 180-190 градусів 45-50 хвилин.
Готову запіканку трохи охолодіть і подавайте до столу. Смачного!