Запіканка з куркою і кабачками
(покроковий рецепт з фото)
У сезон кабачків можна приготувати відмінне блюдо з курячого філе з кабачками, помідорами, картоплею і цибулею. Блюдо літній, смачне і ситне. Готується просто, не вимагає великих витрат часу.
Куряче філе з кабачками - відмінне літня страва. До того ж досить дієтичне, оскільки не містить жир і запікають у духовці. Куряче філе, картопля, кабачки, цибулю і помідори викладають шарами в форму і запікають у духовці. Після посипають сиром. Просто, корисно і дуже смачно.
- Куряче філе - 400 грам
- Кабачок - 1-2 штук
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 1-2 штук
- Сир твердий - 50 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кріп - 10 грам
Куряче філе викладіть у форму для запікання. У мене філе курячих стегон. Воно більш соковите, ніж грудка. Але можна взяти і грудку. Додати сіль за смаком.
Кабачки помийте і наріжте кружальцями. Молоді можна не чистити. Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Додайте цибулю до кабачків.
Помідори помийте і наріжте часточками. Викладіть в миску з кабачками і цибулею. Посоліть овочі за смаком і перемішайте.
Картопля очистіть, помийте, наріжте пластинами. Викладіть у форму на куряче філе, трохи солі.
На картопля викладіть суміш кабачків, лука і помідорів. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікайте блюдо 45-50 хвилин до готовності. Час залежить від вашої духовки.
Дістаньте запіканку з духовки. Натріть будь-який твердий сир і посипте їм блюдо.
Знову поставте овочі з куркою в духовку на п'ять хвилин до повного розплавлення сиру.
Готову страву посипати подрібненим кропом або петрушкою.
Куряче філе з кабачками готове. Подавайте до столу гарячим.