Рецепт Запіканка з картоплі і шинки фото

Запіканка з картоплі і шинки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Шинка
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Запіканка

Ідеальний овоч для запіканки - картопля. У нього виходить м'яка текстура, а смак поєднується з різними продуктами. Тут можна поекспериментувати і дещо додати від себе. Ось що вийшло!

Сьогодні я розповім вам, як приготувати запіканку з картоплі та шинки. У складі ви ще знайдете цукіні і сир. Вийде такий м'який вершковий смак. Блюдо підійде для харчування дітей від 3-х років, тоді можна додавати яскраві приправи. За своїм смаком зробіть і інші шари, наприклад, баклажан, помідори та інші овочі.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Напівтвердий сир - 400 грам
  • Шинка - 150 грам
  • Cukini - 2 штуки
  • Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Пармезан - 45 грам
  • Rikotta - 90 грам
  • Зелена цибуля, перо - 5 штук
  • Сіль - За смаком
запіканка з картоплі і шинки - фото крок 1
1. Дрібно наріжте цибулю.
запіканка з картоплі і шинки - фото крок 2
2. Цукіні наріжте по довжині слайсами.
запіканка з картоплі і шинки - фото крок 3
3. Картопля почистіть і нарубати кружками.
запіканка з картоплі і шинки - фото крок 4
4. Потім цибулю обсмажте в розігрітій олії протягом 2-х хвилин.
запіканка з картоплі і шинки - фото крок 5
5. Потім додайте сіль і цукіні. Обсмажте овочі разом протягом 6-ти хвилин.
запіканка з картоплі і шинки - фото крок 6
6. В цей же час відваріть картоплю в киплячій воді протягом 3-х хвилин.
запіканка з картоплі і шинки - фото крок 7
7. Потім в форму для випічки влийте трохи масла і розсипте сухарі.
запіканка з картоплі і шинки - фото крок 8
8. Тепер зробіть шари: картопля, шинка, rikotta, інший сир і цукіні. Повторіть шари, щоб в кінці виявився картопля і пармезан.
запіканка з картоплі і шинки - фото крок 9
9. Далі закрийте запіканку фольгою. Розігрійте духовку до 180 градусів.
запіканка з картоплі і шинки - фото крок 10
10. Випікайте блюдо протягом 35 хвилин, а потім ще 30 хвилин вже без фольги. Запіканка готова! Смачного!

Схожі рецепти