Запіканка з картоплі і шинки
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальний овоч для запіканки - картопля. У нього виходить м'яка текстура, а смак поєднується з різними продуктами. Тут можна поекспериментувати і дещо додати від себе. Ось що вийшло!
Сьогодні я розповім вам, як приготувати запіканку з картоплі та шинки. У складі ви ще знайдете цукіні і сир. Вийде такий м'який вершковий смак. Блюдо підійде для харчування дітей від 3-х років, тоді можна додавати яскраві приправи. За своїм смаком зробіть і інші шари, наприклад, баклажан, помідори та інші овочі.
- Картопля - 1 кілограм
- Напівтвердий сир - 400 грам
- Шинка - 150 грам
- Cukini - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Пармезан - 45 грам
- Rikotta - 90 грам
- Зелена цибуля, перо - 5 штук
- Сіль - За смаком
1. Дрібно наріжте цибулю.
2. Цукіні наріжте по довжині слайсами.
3. Картопля почистіть і нарубати кружками.
4. Потім цибулю обсмажте в розігрітій олії протягом 2-х хвилин.
5. Потім додайте сіль і цукіні. Обсмажте овочі разом протягом 6-ти хвилин.
6. В цей же час відваріть картоплю в киплячій воді протягом 3-х хвилин.
7. Потім в форму для випічки влийте трохи масла і розсипте сухарі.
8. Тепер зробіть шари: картопля, шинка, rikotta, інший сир і цукіні. Повторіть шари, щоб в кінці виявився картопля і пармезан.
9. Далі закрийте запіканку фольгою. Розігрійте духовку до 180 градусів.
10. Випікайте блюдо протягом 35 хвилин, а потім ще 30 хвилин вже без фольги. Запіканка готова! Смачного!