Запіканка з рису, шинки і сиру
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що приготувати на обід або вечерю? Звичайно ж, запіканку з рису. Її люблять усі, готується вона швидко і легко. А з сиром і шинкою у вас вийде незвичайно смачне і ароматне блюдо!
Хочете розповім, як приготувати дуже смачну і ароматну запіканку з рису, шинки і сиру? Це зовсім нескладно, а якщо залишився рис з учорашнього вечері, то наше завдання набагато спрощується. Незвичайне поєднання рису та шинки в запіканці вам обов'язково сподобається. Така запіканка стане відмінною "паличкою-виручалочкою" для дуже зайнятих людей.
- Мал - 2 склянки
- Шинка - 150 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
- Свіжа петрушка - 1/3 пучка
Насамперед варимо рис до напівготовності. Заливаємо водою 1:2, накриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь.
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно і трохи обсмажити на олії.
Потім додаємо до цибулі нарізану невеликими шматочками шинку і обсмажуємо все разом 3-4 хвилини.
У невеликій мисці збиваємо молоко і яйця. Додаємо сіль і перець за смаком.
Додаємо до рису яєчно-молочну суміш, шинку з цибулею, тертий сир і дрібно нарізану петрушку. Добре все це перемішуємо.
Змащуємо форму для запікання олією, посипаємо її сухарями. Потім викладаємо в форму рисову масу.
Відправляємо форму з запіканкою в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.