Запіканка з рису і сиру
(покроковий рецепт з фото)
Рис і сир - прекрасний тандем, Ви не знали? Зробіть унікальний десерт прямо зараз. Навіть безкомпромісні гурмани будуть в подиві, коли дізнаються, як приготувати запіканку з рису і сиру!
Серед безлічі рецептів запіканок, цей, з додаванням рису, займає особливу позицію.
Для любителів прянощів у мене є один секрет: додавши коричні і імбирні нотки в Вашу запіканку, Ви назавжди полоні гостей.
Використовуйте простий рецепт запіканки з рису і сиру і Ви задовольните кулінарні апетити і дорослих, і порадуєте солодким дітей.
- Сир - 250 грам
- Рис круглий - 150 грам
- Цукор - 75 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Ванільний цукор - За смаком
- Обкладинка - За смаком
1. Все досить просто, але невелика підготовчі нюанси все-таки є. По перше, відварити рис. Солити його немає необхідності, запіканка адже солодка. Необхідно лише злити з рису воду і остудити.
2. Запам'ятайте: в випічці і десертах з вмістом яєць поділ жовтка і білка завжди важливо, що нам, власне, і потрібно зробити. Розтопити масло з цукром і додати в жовтки.
3. Дуже гармонійної буде порція ванільного цукру і кориці. Коли Ви доб'ється однорідної маси, збиваючи суміш кілька хвилин, необхідно додати сир. Зараз Вам належить акуратно вмішувати інгредієнти до отримання заготовки.
4. Також умішайте рис.
5. Збиті білки додайте до всієї маси.
6. Нарешті, коли маса вже в формі, можна розслабитися. Запікання триватиме близько 40 хвилин (180 градусів), так що часу заварити чай і підготувати гостей до кулінарної прем'єрі предостатньо.