Рецепт Запіканка з грибами і фаршем фото

Запіканка з грибами і фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Фарш, Гриби, Печериці
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Запіканка з грибами і фаршем - звучить цікаво, що? Тоді чого відкладати - я покажу, як зробити запіканку з грибами і фаршем, а вже в тому, що вийде смачно, навіть не сумнівайтеся.

Якщо вам хочеться нагодувати друзів від душі і прославитися як супер-кухаря, вам варто звернути увагу на цей простий рецепт запіканки з грибами і фаршем. Звичайно, це блюдо можна назвати гурманським - воно дуже просте і навіть примітивне. Але ж смачне! Любителі ситних домашніх страв оцінять.

Як приготувати запіканку з грибами і фаршем:

1. Картопля моєму, чистим, ріжемо кружечками (середньої товщини) і проварюємо в підсоленій воді приблизно 5 хвилин.

2. За цей час підготуємо інші інгредієнти: цибуля і твердий сир подрібнюємо (але не змішуємо! ), а гриби нарізаємо шматочками середніх розмірів.

3. Ставимо на вогонь дві сковороди з маслом, прогреваем, і кидаємо на кожну наш подрібнену цибулю, поділивши його перед цим на дві рівні частини.

4. Коли цибуля стане прозорою, додаємо в одну сковороду фарш, а в іншу - печериці. Обсмажуємо і фарш, і гриби майже до готовності (приблизно 5-7 хвилин). Додаємо сіль, перець і спеції за смаком в кожну сковорідку.

5. Зменшимо вогонь. У сковороду з фаршем доповідаємо томатну пасту і сметану, добре перемішати і на середньому вогні доводимо рідину до кипіння. І всипаємо до фаршу наші готові гриби. Перемішуємо, і тушкуємо все разом ще пару хвилин. Уже на цьому етапі готування запах просто чудовий, але далі буде ще краще.

6. На деко з високими бортиками викладемо спочатку половину картоплі в один шар, потім - половину суміші, і знову картоплю, і знову суміш. Зрозуміла справа, що рецепт приготування запіканки з грибами і фаршем дозволяє довільно вибирати черговість і кількість шарів, це вже на смак і колір, як то кажуть

7. Ставимо наш майбутній кулінарний шедевр в розігріту духовку на півгодини, посипавши верхній шар нашим тертим сиром.

8. Дістаємо, прикрашаємо зеленню, і можна подавати до столу!

Впевнена, незважаючи на деякі витрати часу, ви будете в захваті від цієї страви, а ваші близькі будуть питати, як зробити запіканку з грибами і фаршем так само смачно, як у вас Удачі!


  • Картопля - 1 кілограм
  • Фарш - 500 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Цибуля - 2 штуки(1 шт. - для грибів,
    1 шт. - Для фарша.)
  • Крем - 1 Склянка
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 100 грам
Якщо вам хочеться нагодувати друзів від душі і прославитися як супер-кухаря, вам варто звернути увагу на цей простий рецепт запіканки з грибами і фаршем. Звичайно, це блюдо можна назвати гурманським - воно дуже просте і навіть примітивне. Але ж смачне! Любителі ситних домашніх страв оцінять.

Як приготувати запіканку з грибами і фаршем:

1. Картопля моєму, чистим, ріжемо кружечками (середньої товщини) і проварюємо в підсоленій воді приблизно 5 хвилин.

2. За цей час підготуємо інші інгредієнти: цибуля і твердий сир подрібнюємо (але не змішуємо! ), а гриби нарізаємо шматочками середніх розмірів.

3. Ставимо на вогонь дві сковороди з маслом, прогреваем, і кидаємо на кожну наш подрібнену цибулю, поділивши його перед цим на дві рівні частини.

4. Коли цибуля стане прозорою, додаємо в одну сковороду фарш, а в іншу - печериці. Обсмажуємо і фарш, і гриби майже до готовності (приблизно 5-7 хвилин). Додаємо сіль, перець і спеції за смаком в кожну сковорідку.

5. Зменшимо вогонь. У сковороду з фаршем доповідаємо томатну пасту і сметану, добре перемішати і на середньому вогні доводимо рідину до кипіння. І всипаємо до фаршу наші готові гриби. Перемішуємо, і тушкуємо все разом ще пару хвилин. Уже на цьому етапі готування запах просто чудовий, але далі буде ще краще.

6. На деко з високими бортиками викладемо спочатку половину картоплі в один шар, потім - половину суміші, і знову картоплю, і знову суміш. Зрозуміла справа, що рецепт приготування запіканки з грибами і фаршем дозволяє довільно вибирати черговість і кількість шарів, це вже на смак і колір, як то кажуть

7. Ставимо наш майбутній кулінарний шедевр в розігріту духовку на півгодини, посипавши верхній шар нашим тертим сиром.

8. Дістаємо, прикрашаємо зеленню, і можна подавати до столу!

Впевнена, незважаючи на деякі витрати часу, ви будете в захваті від цієї страви, а ваші близькі будуть питати, як зробити запіканку з грибами і фаршем так само смачно, як у вас Удачі!

Схожі рецепти