Запіканка з бататом
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом листкової запіканки з батату і картоплі в духовці. Це просте і ситне блюдо підійде для вечері або обіду.
Використання харчових дріжджів - опціонально, спеції теж можна підібрати за смаком. До батату добре підходить розмарин і чебрець. Природна солодкість батата вдало поєднується з пісним соусом бешамель і італійськими травами. Беріть рецепт на замітку! А детальніше, як приготувати запіканку з батату, я розповім нижче.
- Благословення - 1-2 штук
- Картопля - 1-2 штук
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Соеве молоко - 200 мілілітрів
- Рослинний спред - 40 грам
- Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Сухий часник - За смаком
- Сіль - За смаком
- Італійські трави - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Очистіть батат і картопля від шкірки, потім наріжте на кружечки товщиною 2-3 мм.
У каструлі з товстим дном обсмажте на середньому вогні борошно до золотистого кольору. Додайте рослинний спред, перемішайте. Потім додайте сіль, харчові дріжджі, сухий часник і відразу влийте соєве молоко. Заважайте до загустіння соусу.
На дно форми викладіть кружечки картоплі в 1-2 шару. Посоліть і посипте італійськими травами.
Зверху полийте соусом.
Потім викладіть шар з батату.
Чергуйте так шари, поки начинка не закінчиться. Зверху полийте соусом і посипте планувальними сухарями для корочки. Випікайте запіканку 45-55 хвилин при температурі 180 градусів.
Запіканка з батату готова, смачного!