Рецепт Запіканка з бататом фото

Запіканка з бататом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Овочі, Картопля
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Випічка, Запіканка

Ділюся рецептом листкової запіканки з батату і картоплі в духовці. Це просте і ситне блюдо підійде для вечері або обіду.

Використання харчових дріжджів - опціонально, спеції теж можна підібрати за смаком. До батату добре підходить розмарин і чебрець. Природна солодкість батата вдало поєднується з пісним соусом бешамель і італійськими травами. Беріть рецепт на замітку! А детальніше, як приготувати запіканку з батату, я розповім нижче.

  • Благословення - 1-2 штук
  • Картопля - 1-2 штук
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок
  • Соеве молоко - 200 мілілітрів
  • Рослинний спред - 40 грам
  • Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Сухий часник - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Італійські трави - За смаком
запіканка з бататом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
запіканка з бататом - фото крок 2
Очистіть батат і картопля від шкірки, потім наріжте на кружечки товщиною 2-3 мм.
запіканка з бататом - фото крок 3
У каструлі з товстим дном обсмажте на середньому вогні борошно до золотистого кольору. Додайте рослинний спред, перемішайте. Потім додайте сіль, харчові дріжджі, сухий часник і відразу влийте соєве молоко. Заважайте до загустіння соусу.
запіканка з бататом - фото крок 4
На дно форми викладіть кружечки картоплі в 1-2 шару. Посоліть і посипте італійськими травами.
запіканка з бататом - фото крок 5
Зверху полийте соусом.
запіканка з бататом - фото крок 6
Потім викладіть шар з батату.
запіканка з бататом - фото крок 7
Чергуйте так шари, поки начинка не закінчиться. Зверху полийте соусом і посипте планувальними сухарями для корочки. Випікайте запіканку 45-55 хвилин при температурі 180 градусів.
запіканка з бататом - фото крок 8
Запіканка з батату готова, смачного!

Схожі рецепти