Пиріг з бататом
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом пирога з батату з пісним соусом бешамель на пісочному тісті. Пиріг виходить незвичайним, але дуже смачним!
Зазвичай з батату готують солодкий пиріг. Але мені більше до смаку натуральна солодкість батата в поєднанні з часником і чорним перцем. Докладніше, як приготувати пиріг з бататом, я розповім нижче. Батат готуйте на пару до напівготовності, в духовці він дійде. Запікати пиріг можна з гілочкою розмарину або чебрецю.
- Пісочне тісто - 250-300 грам
- Благословення - 2-3 штук
- Соеве молоко - 1 Склянка(Bez пісочний)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Рослинний спред - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Сухий часник - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Батат очистіть від шкірки, наріжте на кружечки і приготуйте на пару протягом 15 хвилин.
У каструлі з товстим дном обсмажте борошно до золотистого кольору. Додайте рослинний спред, харчові дріжджі, сіль і соєве молоко. Перемішайте соус до загусання.
Тісто розкачати по діаметру форми для випічки. Перекладіть, сформуйте бортики. Дно пирога наколи виделкою.
Викладіть батат в форму, чергуючи шари з соусом. Зверху приправте сухим часником і чорним перцем. Випікайте пиріг 35 хвилин при температурі 190 градусів.
Пиріг з бататом готовий, смачного!