Рецепт Пиріг з бататом фото

Пиріг з бататом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Картопля , Пісочне тісто
Веганські страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ділюся рецептом пирога з батату з пісним соусом бешамель на пісочному тісті. Пиріг виходить незвичайним, але дуже смачним!

Опис приготування:

Зазвичай з батату готують солодкий пиріг. Але мені більше до смаку натуральна солодкість батата в поєднанні з часником і чорним перцем. Докладніше, як приготувати пиріг з бататом, я розповім нижче. Батат готуйте на пару до напівготовності, в духовці він дійде. Запікати пиріг можна з гілочкою розмарину або чебрецю.

  • Пісочне тісто - 250-300 грам
  • Благословення - 2-3 штук
  • Соеве молоко - 1 Склянка(Bez пісочний)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Рослинний спред - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Сухий часник - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
пиріг з бататом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пиріг з бататом - фото крок 2
Батат очистіть від шкірки, наріжте на кружечки і приготуйте на пару протягом 15 хвилин.
пиріг з бататом - фото крок 3
У каструлі з товстим дном обсмажте борошно до золотистого кольору. Додайте рослинний спред, харчові дріжджі, сіль і соєве молоко. Перемішайте соус до загусання.
пиріг з бататом - фото крок 4
Тісто розкачати по діаметру форми для випічки. Перекладіть, сформуйте бортики. Дно пирога наколи виделкою.
пиріг з бататом - фото крок 5
Викладіть батат в форму, чергуючи шари з соусом. Зверху приправте сухим часником і чорним перцем. Випікайте пиріг 35 хвилин при температурі 190 градусів.
пиріг з бататом - фото крок 6
Пиріг з бататом готовий, смачного!

Схожі рецепти