Запечені роли
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите японську кухню, то обов'язково повинні були пробувати суші і роли. Вони бувають найрізноманітніших видів з будь-якими начинками. Існують і гарячі роли, які запікаються в духовці.
Якщо вам цікаво, як приготувати запечені роли, то прочитайте цей рецепт. Завдяки фотографіям ви точно зрозумієте, як виконувати всі інструкції крок за кроком. Тут докладно викладено весь процес приготування. Саме тому у вас не виникне жодних труднощів.
- Мал - 70 грам
- Крабове м'ясо - 100 грам
- Сьомга - 100 грам
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - За смаком
- Часник - 1/2 зубчики
- Нори - 1 штука
- Оцет рисовий - За смаком
У невеликій каструльці доведіть до кипіння злегка підсолену воду. Потім насипте в неї рис і варіть до повної готовності стільки, скільки це написано виробником на упаковці. Потім в готовий рис влийте рисовий оцет і ретельно все перемішайте. Дайте рису охолонути.
Тепер вам необхідно зробити спайсі-соус для ваших майбутніх ролів. Для цього буде потрібно перемішати в маленькій піалках майонез, соєвий соус, пропущений через прес часничок і дрібно помелену гострий перчик.
В окремій посудині змішайте крабове м'ясо і сьомгу, попередньо нарізавши два цих інгредієнта на дрібні шматочки. Замість крабового м'яса можна використовувати крабові палички високої якості, а замість сьомги підійде будь-яка інша червона риба.
Лист норі наріжте на невеликі смужки так, щоб вийшло п'ять-шість шматочків.
Коли рис охолоне, сформуйте з нього невеликі довгасті коржики. Робити це можна як руками, так і за допомогою формочок. Для цього рецепта краще брати рис, який має високу клейкість, інакше вироби будуть у вас розпадатися.
Тепер отримані коржі оберніть шматочками норі. Для того, щоб водорості добре трималися і не розкручувалася, змочіть їх кінчики водою.
У кожну отриману "кошик" покладіть по чайній ложці суміші з крабового м'яса і червоної риби. Потім зверху полийте спайсі-соусом. У розігрітій до 200 градусів духовці запікайте роли п'ять хвилин. Подавайте блюдо гарячим.