Запечені груші в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт запечених груш в духовці - для тих, у кого вдався урожай груш, і вже незрозуміло, куди їх дівати. Будь ласка - за цим рецептом приготуєте дуже смачний десертик, який сподобається багатьом.
Подивившись рецепт, ви можете подумати, що нічого дієтичного в солодких грушах з цукром немає. Але повірте, краще їсти таку апетитну грушку, ніж шматочок пирога І набагато корисніше! Запечені груші в духовці зберігають вітаміни свіжих фруктів. Завдяки цукру, який запікається разом з грушею, насичує солодкістю її сік, груша стає дуже солодкою, і багато ви їх не з'їсте. Цим гарні всі запечені фрукти, не тільки груша Але насититеся легко! Для мене найкращий десерт - це запечені груші в духовці!
- Цукор - 50 грам
- Ваніль - 1-2 штук (стручка.)
- Груші - 3-4 штук
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
Увімкніть духовку на 190 градусів. Нехай нагрівається. Тонким ножем розріжте стручки ванілі, поріжте його на шматочки, вийміть насіння. Змішайте в одній чашці ваніль і цукор.
Чиста Штампування.
Виріжте у груш серединки. Викладіть груші на деко, покритий пекарської папером. Покладіть в серединки шматочок вершкового масла і посипте цукром з ваніллю.
Запікайте груші в духовці 25-30 хвилин. Потім дістаньте, переверніть спинками вгору. Цукор вже повинен перетворитися в карамель, можете полити спинки карамеллю, зачерпнувши її ложкою. Поверніть в духовку і запікайте ще 15-20 хвилин. Груші повинні стати м'якими.
Перевірте, якщо груші вже м'які, діставайте їх. Дайте їм трохи охолонути і подавайте:) Якщо ви на дієті, подавайте їх з листочками м'яти:) А якщо ні - зі збитими вершками або морозивом:)