Рецепт Запечена в духовці тріска фото

Запечена в духовці тріска
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хв.

Запечена біла риба володіє не тільки чудовим смаком, але і набагато корисніше смаженої на сковороді. Пропоную оригінальний варіант, як приготувати запечену в духовці тріску.

Опис приготування:

Замість тріски можна використовувати пікшу, НЕК, сібас або інші види морської білої риби. Особливість рецепту - це «ковдру» з подрібнених крекерів. Залежно від товщини філе можна регулювати час приготування риби. Подавайте рибку з часточкою лимона.

  • Гарячкові файл - 900 грам
  • Сіль - За смаком
  • Крекери - 30 штук
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Лимон і зелень - За смаком
запечена в духовці тріска - фото крок 1
1. Спершу вимийте рибку, витріть її серветками і перевірте на наявність кісток.
запечена в духовці тріска - фото крок 2
2. Форму для запікання змастіть маленьким шматочком вершкового масла.
запечена в духовці тріска - фото крок 3
3. Наріжте філе шматочками і викладіть у форму для запікання, приправити сіллю.
запечена в духовці тріска - фото крок 4
4. Викладіть крекери в пакет і подрібніть їх за допомогою качалки або додайте в чашу блендера.
запечена в духовці тріска - фото крок 5
5. Розтопити вершкове масло і змішайте з крихтою, викладіть масу поверх риби, як би укривши її.
запечена в духовці тріска - фото крок 6
6. Надішліть форму в розігрітий до 170 градусів духовку на 20 хвилин (тут залежить від товщини риби).
запечена в духовці тріска - фото крок 7
7. Подавайте рибку трохи остигнула з часточкою лимона.

Схожі рецепти