Запечена в духовці тріска
(покроковий рецепт з фото)
Запечена біла риба володіє не тільки чудовим смаком, але і набагато корисніше смаженої на сковороді. Пропоную оригінальний варіант, як приготувати запечену в духовці тріску.
Замість тріски можна використовувати пікшу, НЕК, сібас або інші види морської білої риби. Особливість рецепту - це «ковдру» з подрібнених крекерів. Залежно від товщини філе можна регулювати час приготування риби. Подавайте рибку з часточкою лимона.
- Гарячкові файл - 900 грам
- Сіль - За смаком
- Крекери - 30 штук
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Лимон і зелень - За смаком
1. Спершу вимийте рибку, витріть її серветками і перевірте на наявність кісток.
2. Форму для запікання змастіть маленьким шматочком вершкового масла.
3. Наріжте філе шматочками і викладіть у форму для запікання, приправити сіллю.
4. Викладіть крекери в пакет і подрібніть їх за допомогою качалки або додайте в чашу блендера.
5. Розтопити вершкове масло і змішайте з крихтою, викладіть масу поверх риби, як би укривши її.
6. Надішліть форму в розігрітий до 170 градусів духовку на 20 хвилин (тут залежить від товщини риби).
7. Подавайте рибку трохи остигнула з часточкою лимона.