Запечена картопля з сиром чеддер
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів смачних страв з картопельки пропоную рецепт, як приготувати запечену картоплю з сиром чеддер. Дуже смачна і ситна картопляна запіканка під сирною скоринкою, її легко приготувати.
Принадність цієї страви в тому, що його можна приготувати без особливих зусиль. Приготувати соус, закласти все в форму і запекти в духовці. Усе! Ситний і смачний обід для сім'ї готовий! Можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
- Картопля - 1 кілограм
- Сир Чеддер - 200 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 1 штука
- Часник сушений - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Бульйон курячий - 1/2 склянки (або овочевий)
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Чебрець - 1 Чайна ложка (подрібнений)
Духовку розігрійте до 220ºС (428 ºF) . Форму для випічки (20х20 см) змастіть маслом. Підготуйте необхідні продукти. Овочі помийте, очистіть. Сир натріть на крупній тертці.
На сухій сковороді нагрійте борошно до появи легкого горіхового запаху. Влийте 2 ст. L. Курячого бульйону, перемішайте до однорідності.
Додайте решту бульйону, молоко, сіль, перець, сушений часник, цибуля і чебрець. Доведіть до кипіння і готуйте кілька хвилин до загустіння. Зніміть з вогню.
Викладіть дно форми для запікання скибочками картоплі внахлест, наливати 1/2 частини соусу, посипте половиною тертого сиру Чеддер.
Повторіть шари.
Накрийте фольгою, поставте запікати в розігріту духовку на 30 хвилин.
Зніміть фольгу, продовжуйте запікати ще 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.
Подавайте зі свіжим чебрецем і квашеною капустою. Смачного!