Залучення (хліб)
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я детально розповім, як приготувати Тартіні (хліб), так як спекти його дуже непросто. Такий хліб найкраще готувати тоді, коли ви вже призвичаїлися на більш простих рецептах.
Цей хліб дійсно виходить особливим: дуже тонка, але хрустка скоринка в поєднанні з повітряним і одночасно пружним м'якушем варті того, щоб приготувати цей хліб. Мало у кого він виходить з першого разу, але головне пам'ятати, що обов'язково необхідно акуратно обминати тісто, інакше з нього вийде повітря і він не підніметься в духовці. Також важливо поставити хліб у попередньо розігріту форму і накрити його гарячої кришкою, це дасть хліба рівномірно піднятися.
- Пшеничне борошно в / с - 500 грам(50 г в закваску, 450 г в тісто)
- Тепла вода - 425 грам(50 г в закваску, 375 г в тісто)
- Цільнозерновий пшеничне борошно - 50 грам
- Сіль - 10 грам
- Житній стартер - 1 Ст. Ложка
1. Приготуйте закваску: стартер змішайте з водою і борошном, добре перемішайте і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на ніч. Закваска буде готова, коли вона буде спливати в воді.
2. Розбавте закваску водою (залиште 25 мл) і перекладіть в посуд більшого розміру. Додайте пшеничну муку в / с і цельнозерновую борошно. Перемішайте руками до однорідності і залиште при кімнатній температурі на 35 хвилин, накривши тісто плівкою.
3. Додайте воду, що залишилася і сіль. Перемішайте, поки тісто не стане однорідним. Накрийте тісто плівкою і залиште при кімнатній температурі ще на 30 хвилин.
4. Перекладіть тісто в змащену олією посуд. Кожні 30 хвилин протягом 2, 5 годин складайте тісто: акуратно витягніть один край тіста і складіть назад, поверніть миску на 1/4 і повторіть.
5. На завершення тісто переверніть, злегка вирівняйте і накрийте на 30 хвилин до наступного складання. Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Дуже акуратно округлятимете тісто скребком, після чого руками підтягніть краю тесту до середини, але не тисніть.
6. Переверніть тісто швом вниз і округлятимете. Накрийте тісто на 30 хвилин. Надайте йому форму: переверніть тісто гладкою стороною вниз, потім дуже акуратно розтягніть його і двічі складіть втричі. Переверніть тісто і знову округлите.
7. Перенесіть тісто на пергамент і в корзинку для вистоювання. Залиште тісто накритим на 2, 5 години при кімнатній температурі. Духовку попередньо розігрійте до 250 градусів протягом 10 хвилин.
8. Перекладіть тісто в форму, накрийте розігрітій кришкою і відправте в духовку при температурі 220 градусів на 20 хвилин. Зніміть кришку і випікайте хліб до золотистого кольору. Остудіть хліб на решітці. Смачного!