Рецепт Заливний цибульний пиріг фото

Заливний цибульний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Цибуля
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 50 хв.

Смачний і ситний пиріг з найдоступніших інгредієнтів, які завжди є під рукою. Рецепт із серії"просто, швидко і смачно" . Беріть на замітку!

Опис приготування:

Заливний цибульний пиріг можна приготувати в якості перекусу або використовувати як доповнення до перших страв. Смачний як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Кількість інгредієнтів вказую для форми 18 см. В діаметрі. Для форми більшого розміру, збільшуйте інгредієнти пропорційно.

  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Сода - 1/3 чайних ложки
  • Борошно - 100 грам
  • Сир - 100 грам
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
заливний цибульний пиріг - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
заливний цибульний пиріг - фото крок 2
Цибуля наріжте пір'ям і обсмажте до готовності на рослинній олії. Додайте за смаком сіль. Можна додати мелений перець. Дайте охолонути.
заливний цибульний пиріг - фото крок 3
У глибокій мисці збийте яйце з 0, 5 ç.l. Солі.
заливний цибульний пиріг - фото крок 4
Додайте молоко, борошно і соду.
заливний цибульний пиріг - фото крок 5
Перемішайте все до однорідного стану.
заливний цибульний пиріг - фото крок 6
До остившему цибулі додайте половину порції тертого сиру. Перемішайте. Начинка готова.
заливний цибульний пиріг - фото крок 7
Форму для запікання змастіть маслом, дно і боки обсипте борошном або манкою. Вилийте половину порції тіста і рівномірно розкладіть начинку.
заливний цибульний пиріг - фото крок 8
Зверху розподіліть тісто і посипте все сиром. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
заливний цибульний пиріг - фото крок 9
Заливний цибульний пиріг готовий.
заливний цибульний пиріг - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти