Рецепт Закачування буряка на зиму фото

Закачування буряка на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки, Консервація

Один із способів зберігання буряків, це консервація в банках. Вона відмінно зберігається всю зиму і завжди готова до вживання. Можна потерти на салат або злити розсіл і додати в вінегрет.

Заздалегідь відварюємо буряк. Ріжемо кубиками. Складаємо в стерильні банки буряк, часник, маринад і стерилізуємо. Закочує, перевертаємо догори дном і накриваємо теплою ковдрою. Даємо повільно охолонути. Готово!

  • Буряк салатна - 700-800 грам (скільки увійде в банку)
  • Часник - За смаком (можна головку або дві (по бажанню))
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець чорний горошком - 2-3 штук (по бажанню)
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Оцет 9% - 15 мілілітрів
  • Сіль - 10 грам
  • Цукор - 10 грам
закачування буряка на зиму - фото крок 1
Відварюємо заздалегідь буряк, охолоджуємо і очищаємо від шкірки. Часник потрібно очистити і сполоснути під водою.
закачування буряка на зиму - фото крок 2
Ріжемо буряк кубиками, але не дуже дрібно, щоб було місце для розсолу.
закачування буряка на зиму - фото крок 3
Складаємо в стерильну банку буряк, додаємо спеції і часник.
закачування буряка на зиму - фото крок 4
У каструльці варимо розсіл. Воду доводимо до кипіння, засипаємо сіль, цукор, варимо 1 хвилину. Вливаємо оцет і вимикаємо. Заливаємо буряк.
закачування буряка на зиму - фото крок 5
Накриваємо стерильною кришкою банку і стерилізуємо 12-13 хвилин. Потім закочує.

Схожі рецепти