Закачування буряка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Один із способів зберігання буряків, це консервація в банках. Вона відмінно зберігається всю зиму і завжди готова до вживання. Можна потерти на салат або злити розсіл і додати в вінегрет.
Заздалегідь відварюємо буряк. Ріжемо кубиками. Складаємо в стерильні банки буряк, часник, маринад і стерилізуємо. Закочує, перевертаємо догори дном і накриваємо теплою ковдрою. Даємо повільно охолонути. Готово!
- Буряк салатна - 700-800 грам (скільки увійде в банку)
- Часник - За смаком (можна головку або дві (по бажанню))
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець чорний горошком - 2-3 штук (по бажанню)
- Вода - 250 мілілітрів
- Оцет 9% - 15 мілілітрів
- Сіль - 10 грам
- Цукор - 10 грам
Відварюємо заздалегідь буряк, охолоджуємо і очищаємо від шкірки. Часник потрібно очистити і сполоснути під водою.
Ріжемо буряк кубиками, але не дуже дрібно, щоб було місце для розсолу.
Складаємо в стерильну банку буряк, додаємо спеції і часник.
У каструльці варимо розсіл. Воду доводимо до кипіння, засипаємо сіль, цукор, варимо 1 хвилину. Вливаємо оцет і вимикаємо. Заливаємо буряк.
Накриваємо стерильною кришкою банку і стерилізуємо 12-13 хвилин. Потім закочує.