Закачування буряка
(покроковий рецепт з фото)
Такий спосіб закачування буряка дуже зручний. Її можна буде використовувати для салатів і борщу.
Відваріть буряк до готовності, очистіть. Складіть солями з часником в банку. Залийте киплячою заливкою і простерилизуйте 12 хвилин. Засукайте. Переверніть догори дном до повного охолодження, після чого приберіть її в прохолодне місце для зберігання. Заливки йде приблизно 250-300 мл на одну банку.
- Буряк - 800 грам
- Часник - 10-15 зубчиків
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 20 грам
- Цукор - 20 грам
- Оцет 9% - 30 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуємо інгредієнти. Буряк моєму і відварюємо в шкірці до готовності 1 час. Остужіваем і очищаємо.
Ріжемо її великими шматочками.
У стерильну баночку на дно кладемо частину буряка, далі часник.
І так до самого верху чергуємо шари буряків і часнику.
Готуємо заливку. Доводимо воду до кипіння, додаємо в неї цукор і сіль. Вимикаємо, вливаємо оцет - заливка готова.
Заливаємо баночку до самого верху.
Ставимо в киплячу воду і стерилізуємо 12 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Після чого закочує ключем.