Рецепт Закачування буряка фото

Закачування буряка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Такий спосіб закачування буряка дуже зручний. Її можна буде використовувати для салатів і борщу.

Опис приготування:

Відваріть буряк до готовності, очистіть. Складіть солями з часником в банку. Залийте киплячою заливкою і простерилизуйте 12 хвилин. Засукайте. Переверніть догори дном до повного охолодження, після чого приберіть її в прохолодне місце для зберігання. Заливки йде приблизно 250-300 мл на одну банку.

  • Буряк - 800 грам
  • Часник - 10-15 зубчиків
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль - 20 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Оцет 9% - 30 мілілітрів
  • Лавровий лист - 1 штука
закачування буряка - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти. Буряк моєму і відварюємо в шкірці до готовності 1 час. Остужіваем і очищаємо.
закачування буряка - фото крок 2
Ріжемо її великими шматочками.
закачування буряка - фото крок 3
У стерильну баночку на дно кладемо частину буряка, далі часник.
закачування буряка - фото крок 4
І так до самого верху чергуємо шари буряків і часнику.
закачування буряка - фото крок 5
Готуємо заливку. Доводимо воду до кипіння, додаємо в неї цукор і сіль. Вимикаємо, вливаємо оцет - заливка готова.
закачування буряка - фото крок 6
Заливаємо баночку до самого верху.
закачування буряка - фото крок 7
Ставимо в киплячу воду і стерилізуємо 12 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Після чого закочує ключем.

Схожі рецепти