Рецепт Юшка з сьомги з помідорами фото

Юшка з сьомги з помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Сьомга
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід
Супи, Вуха

Традиційна страва рибалок - це, звичайно, вуха. Найсмачніше вона виходить на багатті. Однак не менш смачною вона буде і в домашніх умовах. Дивіться, як приготувати юшку з сьомги з помідорами.

Найчастіше юшку готують з прісноводної риби: наприклад, з дрібних карасиків або красноперок. Тим не менш смачною вона буде і з сортів червоної риби. Сьомга - дуже ніжна і живильна риба, у неї делікатний і приємний смак. Помідори в цій страві вносять свій баланс кислоти, що робить смак юшки ще цікавіше.

  • Сьомга - 1-1, 5 кілограма
  • Цибуля - 2 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Корінь селери - 1 штука
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Перець чорний горошком - За смаком
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Сіль і перець - За смаком
юшка з сьомги з помідорами - фото крок 1
1. З сьомги беремо хребет, голову і хвіст, ретельно промиваємо їх, видаляємо зябра. Кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою, відправляємо на вогонь. Як тільки закипіло, знімаємо піну.
юшка з сьомги з помідорами - фото крок 2
2. Моркву чистимо і розрізаємо на 4 частини. 1 цибулину, корінь селери і петрушки чистимо і моєму, додаємо всі цілком в закипілий бульйон, додаємо перець горошком. Варимо 40-60 хвилин на слабкому вогні.
юшка з сьомги з помідорами - фото крок 3
3. Картоплю чистимо і моєму, розрізаємо на невеликі шматочки, цибулину чистимо і моєму, нарізаємо дрібно.
юшка з сьомги з помідорами - фото крок 4
4. Помідор очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками середнього розміру, кріп моєму.
юшка з сьомги з помідорами - фото крок 5
5. Проціджуємо бульйон, повертаємо його на вогонь, кладемо картоплю, через 10 хвилин солимо і перчимо, кладемо дрібно нарізану цибулю і додаємо помідор, кріп. Варимо все близько 5 хвилин, потім додаємо очищені від кісток шматочки сьомги, вимикаємо вогонь і наполягаємо 15 хвилин.

Схожі рецепти