Юшка з сьомги з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна страва рибалок - це, звичайно, вуха. Найсмачніше вона виходить на багатті. Однак не менш смачною вона буде і в домашніх умовах. Дивіться, як приготувати юшку з сьомги з помідорами.
Найчастіше юшку готують з прісноводної риби: наприклад, з дрібних карасиків або красноперок. Тим не менш смачною вона буде і з сортів червоної риби. Сьомга - дуже ніжна і живильна риба, у неї делікатний і приємний смак. Помідори в цій страві вносять свій баланс кислоти, що робить смак юшки ще цікавіше.
- Сьомга - 1-1, 5 кілограма
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Перець чорний горошком - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сіль і перець - За смаком
1. З сьомги беремо хребет, голову і хвіст, ретельно промиваємо їх, видаляємо зябра. Кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою, відправляємо на вогонь. Як тільки закипіло, знімаємо піну.
2. Моркву чистимо і розрізаємо на 4 частини. 1 цибулину, корінь селери і петрушки чистимо і моєму, додаємо всі цілком в закипілий бульйон, додаємо перець горошком. Варимо 40-60 хвилин на слабкому вогні.
3. Картоплю чистимо і моєму, розрізаємо на невеликі шматочки, цибулину чистимо і моєму, нарізаємо дрібно.
4. Помідор очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками середнього розміру, кріп моєму.
5. Проціджуємо бульйон, повертаємо його на вогонь, кладемо картоплю, через 10 хвилин солимо і перчимо, кладемо дрібно нарізану цибулю і додаємо помідор, кріп. Варимо все близько 5 хвилин, потім додаємо очищені від кісток шматочки сьомги, вимикаємо вогонь і наполягаємо 15 хвилин.