Йогуртові тістечка
(покроковий рецепт з фото)
Легкі, малокалорійні і надзвичайно ніжні йогуртові тістечка не зашкодять вашій фігурі і піднімуть вам настрій. Ділюся простим рецептом!
Йогуртові тістечка - відмінний привід зібрати друзів на чаювання. За допомогою цього простого рецепту ви своїми руками можете створити маленьке диво - красиві і смачні тістечка. Такі тістечка припадуть до смаку і дорослим, і дітям.
1. Готуємо основу для тістечок - йогуртовий бісквіт. Для цього збиваємо міксером йогурт, цукор, розпушувач, рослинне масло і борошно.
2. Виливаємо тісто в змащений маслом деко або іншу форму для випічки. Мені подобається тонка основа у тістечок - тому я випікаю бісквіт на деку. Випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці хвилин 20.
3. Поки печеться бісквіт, займемося суфле. Замочимо желатин в 100 г води і коли він набубнявіє, розігріємо його на водяній бані до повного розчинення.
4. Збиваємо міксером йогурт. Якщо у вас несолодкий - додайте цукру до смаку. Тонкою цівкою, продовжуючи збивати, вливаємо в йогурт желатин. Збиваємо ще 1-2 хвилини.
5. Формуємо тістечка. Можна зробити їх прямокутними - на остиглий бісквіт просто виливаємо вийшло суфле і ставимо в холодильник для застигання. Потім змащуємо поверх суфле ягідним варенням, розрізаємо на прямокутники і прикрашаємо ягідкою, кремом, посипкою. Бічні грані можна присипати горішками.
Я роблю тістечка овальної форми. Для цього я користуюся саморобними формочками. Маленькі консервні банки розкриваю з обох сторін і злегка приминаю, щоб вийшов еліпс Що вийшла формою відвалів з бісквіту заготовки і не виймаю їх з форми - виходить дно. Ось уже в цю форму заливаю суфле і ставлю в холодильник застигати. Поки суфле застигає, бісквіт ще й просочується. Виймати тістечка з такої форми легко - просто тонким ножем відокремте їх від краю і витолкніте вгору. От і все. Погодьтеся - приготувати йогуртові тістечка в домашніх умовах не так вже й складно Солодкого вам вечора!
- Йогурт - 750 грам(250 грам - на тісто, 500 грам- суфле)
- Цукор - 100 грам (якнайменше, якщо йогурт солодкий)
- Рослинна олія - 50 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Варення густе - 100 грам
1. Готуємо основу для тістечок - йогуртовий бісквіт. Для цього збиваємо міксером йогурт, цукор, розпушувач, рослинне масло і борошно.
2. Виливаємо тісто в змащений маслом деко або іншу форму для випічки. Мені подобається тонка основа у тістечок - тому я випікаю бісквіт на деку. Випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці хвилин 20.
3. Поки печеться бісквіт, займемося суфле. Замочимо желатин в 100 г води і коли він набубнявіє, розігріємо його на водяній бані до повного розчинення.
4. Збиваємо міксером йогурт. Якщо у вас несолодкий - додайте цукру до смаку. Тонкою цівкою, продовжуючи збивати, вливаємо в йогурт желатин. Збиваємо ще 1-2 хвилини.
5. Формуємо тістечка. Можна зробити їх прямокутними - на остиглий бісквіт просто виливаємо вийшло суфле і ставимо в холодильник для застигання. Потім змащуємо поверх суфле ягідним варенням, розрізаємо на прямокутники і прикрашаємо ягідкою, кремом, посипкою. Бічні грані можна присипати горішками.
Я роблю тістечка овальної форми. Для цього я користуюся саморобними формочками. Маленькі консервні банки розкриваю з обох сторін і злегка приминаю, щоб вийшов еліпс Що вийшла формою відвалів з бісквіту заготовки і не виймаю їх з форми - виходить дно. Ось уже в цю форму заливаю суфле і ставлю в холодильник застигати. Поки суфле застигає, бісквіт ще й просочується. Виймати тістечка з такої форми легко - просто тонким ножем відокремте їх від краю і витолкніте вгору. От і все. Погодьтеся - приготувати йогуртові тістечка в домашніх умовах не так вже й складно Солодкого вам вечора!