Яєчня з сиром плавленим
(покроковий рецепт з фото)
У яєчню зазвичай йдуть всі продукти, які знайдуться в холодильнику, наприклад, різні овочі, ковбаса або сосиски. Мені також дуже подобається викладати на яєчню плавлений сир, з ним вона ще смачніше.
У нашій родині досить часто ранок починається саме з яєчні, адже зробити таке блюдо можна буквально за пару хвилин, що дуже зручно, коли час підтискає. Взагалі-то, кожен раз ми додаємо в яєчню різні інгредієнти, але яєчня з сиром плавленим в домашніх умовах виходить найсмачніше. Нічого в цьому особливого немає, скажіть ви, але, на мій погляд, сир робить смак яєчні більш ніжним і м'яким, тому я завжди намагаюся додавати його. Так що якщо ви вранці, як і я, любите побалувати себе таким швидким і смачним блюдом, я рекомендую вам спробувати мій простий рецепт яєчні з сиром плавленим.
- Яйця - 4 штуки
- Сир плавлений скибковий - 2-3 штук
- Polendvica - 50 грам (або будь-яке інше м'ясо)
- Петрушка свіжа - 30 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ставимо на вогонь сковороду і наливаємо в неї трохи рослинного масла. Поки масло розігрівається, ми нарізаємо полендвіцу або будь-яке інше м'ясо на невеликі шматочки.
Викладаємо полендвіцу в розігріте масло і обсмажуємо її пару хвилин.
Як тільки м'ясо придбає легкий золотистий відтінок, ми розбиваємо на сковороду яйця, солимо і перчимо їх за смаком, робимо мінімальний вогонь.
Поки яйця готуються, нарізаємо довільно плавлений сир, а свіжу петрушку промиваємо і подрібнюємо.
Коли яйця будуть майже готові, викладаємо на них сир, накриваємо сковорідку кришкою і готуємо яєчню ще пів хвилин. Потім вогонь вимикаємо і ще секунд 30 даємо страві постояти під кришкою.
Ось тепер ми можемо розкласти яєчню по тарілках, посипати її свіжою петрушкою і приступати до сніданку. Приємного всім апетиту!