Яєчня в млинцях
(покроковий рецепт з фото)
Це буде яєчня в млинцях по-французьки, а якщо бути точніше, за Бретон, з начинкою з шинки і сиру. Млинці приготуємо з гречаного борошна, які називаються"Galettes Bretonnes Completes" .
У приготуванні цієї страви можна виділити два етапи - підготовка тесту і випікання млинців. Посмажити млинці можна заздалегідь, наприклад, з вечора, для того, щоб до сніданку швиденько подати це смачна страва.
- Борошно гречане - 125 грам
- Борошно пшеничне - 125 грам
- Сіль - 8 грам
- Яйця - 9 штук(2 шт. - в тісто, 7 шт. - в начинку)
- Холодна вода - 500-600 мілілітрів
- Бекон або шинка - 100 грам
- М'який сир - 100 грам
- Зелень - 50 грам (для подачі)
- Бальзамічний соус - 15 грам (для сервіровки)
- Масло рослинне - 50 грам (в тісто)
- Вершкове масло - 50 грам (для змазування млинців)
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
Всипте в миску гречане борошно і сіль.
Перемішайте суху суміш.
Вбейте в муку по одному 2 яйця.
Перемішайте.
Додавайте воду частинами і перемішуйте тісто.
Частинами всипте всю пшеничне борошно.
Влийте залишки води і остаточно розмішайте тісто, закрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 2 годину.
Перед випічкою млинців влийте в тісто дві столові ложки рослинної олії і перемішайте.
Перед випічкою млинців розігрійте сковороду і змастіть її рослинним маслом один раз.
Наливайте тісто на сковороду і смажте млинці з обох сторін.
Кожен готовий млинець змастіть розм'якшеним вершковим маслом.
З цієї порції тесту виходить 7-8 млинців, в залежності від діаметра сковороди.
Тепер можна приступити до випікання основного блюда. Змастіть сковороду вершковим маслом.
Викладіть готовий млинчик.
Викладіть на млинець натертий сир у вигляді кола з поглибленням в центрі.
Яйце можна розбити відразу в млинець, але краще його розбити в невелику тарілочку, так вилити яйце вийде акуратніше.
Додайте яйце в центрі кола з сиру.
Навколо яйця викладіть бекон або шинку, потім акуратно підверніть до центру всі чотири сторони млинця, не забувайте посолити і поперчити.
Поки готується млинець, поріжте дрібно зелену цибулю і зелень.
Викладайте млинець на тарілку сервіровки, прикрашайте зеленню і бальзамічним соусом. Смачного!