Яєчня в млинцях
(покроковий рецепт з фото)
Це буде яєчня в млинцях по-французьки, а якщо бути точніше, за Бретон, з начинкою з шинки і сиру. Млинці приготуємо з гречаного борошна, які називаються"Galettes Bretonnes Completes" .
У приготуванні цієї страви можна виділити два етапи - підготовка тесту і випікання млинців. Посмажити млинці можна заздалегідь, наприклад, з вечора, для того, щоб до сніданку швиденько подати це смачна страва.
- Борошно гречане - 125 грам
- Борошно пшеничне - 125 грам
- Сіль - 8 грам
- Яйця - 9 штук(2 шт. - в тісто, 7 шт. - в начинку)
- Холодна вода - 500-600 мілілітрів
- Бекон або шинка - 100 грам
- М'який сир - 100 грам
- Зелень - 50 грам (для подачі)
- Бальзамічний соус - 15 грам (для сервіровки)
- Масло рослинне - 50 грам (в тісто)
- Вершкове масло - 50 грам (для змазування млинців)

Підготуйте продукти відповідно до рецепту.

Всипте в миску гречане борошно і сіль.

Перемішайте суху суміш.

Вбейте в муку по одному 2 яйця.

Перемішайте.

Додавайте воду частинами і перемішуйте тісто.

Частинами всипте всю пшеничне борошно.

Влийте залишки води і остаточно розмішайте тісто, закрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 2 годину.

Перед випічкою млинців влийте в тісто дві столові ложки рослинної олії і перемішайте.

Перед випічкою млинців розігрійте сковороду і змастіть її рослинним маслом один раз.

Наливайте тісто на сковороду і смажте млинці з обох сторін.

Кожен готовий млинець змастіть розм'якшеним вершковим маслом.

З цієї порції тесту виходить 7-8 млинців, в залежності від діаметра сковороди.

Тепер можна приступити до випікання основного блюда. Змастіть сковороду вершковим маслом.

Викладіть готовий млинчик.

Викладіть на млинець натертий сир у вигляді кола з поглибленням в центрі.

Яйце можна розбити відразу в млинець, але краще його розбити в невелику тарілочку, так вилити яйце вийде акуратніше.

Додайте яйце в центрі кола з сиру.

Навколо яйця викладіть бекон або шинку, потім акуратно підверніть до центру всі чотири сторони млинця, не забувайте посолити і поперчити.

Поки готується млинець, поріжте дрібно зелену цибулю і зелень.

Викладайте млинець на тарілку сервіровки, прикрашайте зеленню і бальзамічним соусом. Смачного!