Яєчня по-бенедиктинського
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам хочеться приготувати вишукану страву на сніданок, то яєчня по-бенедиктинського ідеальний для цього варіант. Ніжне яйце, хрустка булочка і шинка з оригінальним соусом вразять смаком.
Яєчня по-бенедиктинського - це не найпростіше і популярне блюдо на сніданок. Воно вимагає набагато більше часу для приготування, ніж звичайний омлет. Але хоч раз порадувати себе і близьких цим неймовірним стравою вранці вихідного дня все-таки варто.
- Яйце - 1 штука
- Кругла булочка - 1 штука
- Бекон або vetchna - 1 скибочку
- Оцет - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Жовтки - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сік лимона - 1-2 чайних ложок
1. Рецепт приготування яєчні по-бенедиктинського слід почати з соусу. Hollandez, а саме так називається цей голландський соус, робить це блюдо особливим. Для його приготування необхідно в невелику каструльку або миску вбити 2 жовтка. Трохи посолити їх і додати 1 столову ложку води. Ретельно перемішати і відправити на водяну баню.
2. М'яке вершкове масло порізати невеликими шматочками і відправити до жовтків.
3. Соус необхідно постійно помішувати і не допускати його перегріву. Для цього слід періодично знімати ємність з парової лазні на кілька хвилин, але не переставати помішувати.
4. В окремій каструльці закип'ятити 1 літр води. Додати оцет. Ложкою або віночком зробити воронку і влити туди яйце.
5. На суху сковороду покласти нижню частину булочки, розрізаної навпіл, і скибочку бекону. Обсмажити до золотистої скоринки.
6. На злегка підігріту тарілку викласти підсмажений хліб.
7. Зверху покласти скибочку бекону.
8. Акуратно дістати яйце і викласти зверху.
9. Полити трохи соусом і за бажанням присипати меленим чорним перцем. Яєчня по-бенедиктинського в домашніх умовах готова!