Яєчня-брехуха
(покроковий рецепт з фото)
Практично ідеальний сніданок - яєчня-брехуха, рецепт якої я запозичив у професійного кухаря. У ресторанах яєчню-базіку на сніданок готують саме таким чином. Ділюся порадами!
У всьому світі яєчня-брехуха є одним з найбільш популярних сніданків. Вже до того доходить, що навіть в ресторанах типу Макдональдс подають яєчню-базіку. Багато з нас роблять її вранці у себе вдома. Як приготувати яєчню-базіку максимально смачною? Ділюся з вами покроковим рецептом з фото, який мені розповів мій друг, професійний кухар. Він, мовляв, знає толк в приготуванні.
Що, і не дивуйтеся - в яєчню-базіку потрібно додавати саме воду, а не молоко! Інакше у вас вийде омлет.
- Яйця - 4 штуки
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 100 мілілітрів
У сковороді розігріваємо олію (у мене оливкова) на швидкому вогні.
Поки масло розігрівається, в мисочку розбиваємо яйця.
Збиваємо яйця віночком до однорідної консистенції.
Тепер найважливіший момент: додаємо в збиті яйця 100 мл кип'яченої води кімнатної температури. І збиваємо ще раз до однорідності. Підкреслюю: правильно додавати воду, а не молоко! З молоком теж смачно вийде, але це вже буде омлет, а не яєчня-брехуха.
Виливаємо яєчну масу на розігріту сковороду.
Коли яйця трохи "схопляться", починаємо їх перемішувати дерев'яною лопаткою.
Смажимо яєчню на середньо-швидкому вогні, постійно перемішуючи лопаткою. Смажимо до тих пір, поки яєчня не набуде бажану вами консистенцію (хтось любить більш рідку базіку, хтось - добре засмажену).
От і все - ідеальна яєчня-брехуха готова. Можна подавати з розрахунку 2 яйця на 1 порцію. Солимо і перчимо вже безпосередньо на тарілці.