Рецепт Яєчний лікер фото

Яєчний лікер
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Вершки , Яйця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Лікери
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Накриваючи на стіл, неодмінно хочеться порадувати гостей не лише смачними стравами та закусками, але і якісним і смачним алкоголем. У цьому випадку вас виручить рецепт, як приготувати яєчний лікер.

Опис приготування:

Смачні домашні алкогольні напої - це відмінна альтернатива покупним. Яєчний лікер домашнього приготування відрізняється від магазинного тим, що його смак більш м'який. Такий алкогольний напій відмінно підходить до будь-якого свята або посиденьок з друзями. Можна використовувати міцну горілку (близько 40 градусів) або більш м'яку.

  • Яйце - 5 штук
  • Пудра цукрова - 150 грам
  • Ваніль - 10 грам
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Горілка - 200 мілілітрів
яєчний лікер - фото крок 1
1. Яйця мою, відділяю жовтки від білків, використовую тільки жовтки, відправляю їх в миску, додаю цукрову пудру і ваніль. На вогонь ставлю каструлю, а зверху встановлюю миску з жовтками. Збиваю на водяній бані близько десяти хвилин, до утворення пишної і однорідної маси.
яєчний лікер - фото крок 2
2. Не знімаючи миски з водяної бані і продовжуючи збивати віночком, ввожу до отриманої маси вершки (33% жирності).
яєчний лікер - фото крок 3
3. Останнім до яєчно-вершковою масі вливаю горілку, продовжую помішувати.
яєчний лікер - фото крок 4
4. Готовий яєчний лікер знімаю з водяної бані, остуджують його до кімнатної температури, потім ставлю в холодильник до повного охолодження.
яєчний лікер - фото крок 5
5. Остиглий яєчний лікер переливаю в пляшку або графин. Для подачі на стіл розливаю його порційно і насолоджуюся.

Схожі рецепти