Рецепт Яблука консервовані фото

Яблука консервовані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На полуденок, Для дітей
Заготовки, Консервація

Якщо ви не знаєте, як консервувати яблука, я вам розповім! Тим більше, що рецепт дуже простий - ніякої стерилізації-пастеризації, все швидко і без зайвого клопоту!

Принцип гарячої заливки я незмінно використовую для приготування всіх компотів і консервованих фруктів, бо довго стирчати на кухні не маю ні бажання, ні можливості. Консервую всякі-різні фрукти - і абрикоси, і сливи, і груші. Змінюються тільки спеції: в яблука, наприклад, завжди додаю трохи імбиру і кориці - аромат вони набувають абсолютно приголомшливий!

Отже, обіцяний простий рецепт приготування яблук консервованих - для тих, хто любить домашні заготовки, а не домашню каторгу:

1. Яблука відібрати - вони повинні бути не дуже великими, цілими, міцними, без плям і червоточин. Добре їх вимити проточною водою.

2. Ретельно відмити 3-літрові банки - я зазвичай використовую харчову соду, оскільки вона екологічніше, ніж промислові засоби для посуду, а відмиває не гірше.

3. На дно кожної банки кинути кілька бутонів гвоздики, шматочок імбиру і полпалочкі кориці.

4. Скласти яблука в банки, заповнюючи їх на 2/3.

5. Залити банки окропом до самого горлечка. Накрити кришками і залишити хвилин на 10-15. Злити воду з банок в каструлю і ще раз закип'ятити.

6. У кожну банку насипати по 1 склянці цукру, залити окропом і швидко закрутити. Перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.

Вся процедура займає буквально годину-півтора, а яблучка виходять дуже смачні - спробуйте!


  • Яблука кисло-солодкі - 3 кілограма
  • Гвоздика - За смаком
  • Імбир - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
  • Цукор - 1 Склянка(На каждую 3-литровую банку)
Принцип гарячої заливки я незмінно використовую для приготування всіх компотів і консервованих фруктів, бо довго стирчати на кухні не маю ні бажання, ні можливості. Консервую всякі-різні фрукти - і абрикоси, і сливи, і груші. Змінюються тільки спеції: в яблука, наприклад, завжди додаю трохи імбиру і кориці - аромат вони набувають абсолютно приголомшливий!

Отже, обіцяний простий рецепт приготування яблук консервованих - для тих, хто любить домашні заготовки, а не домашню каторгу:

1. Яблука відібрати - вони повинні бути не дуже великими, цілими, міцними, без плям і червоточин. Добре їх вимити проточною водою.

2. Ретельно відмити 3-літрові банки - я зазвичай використовую харчову соду, оскільки вона екологічніше, ніж промислові засоби для посуду, а відмиває не гірше.

3. На дно кожної банки кинути кілька бутонів гвоздики, шматочок імбиру і полпалочкі кориці.

4. Скласти яблука в банки, заповнюючи їх на 2/3.

5. Залити банки окропом до самого горлечка. Накрити кришками і залишити хвилин на 10-15. Злити воду з банок в каструлю і ще раз закип'ятити.

6. У кожну банку насипати по 1 склянці цукру, залити окропом і швидко закрутити. Перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.

Вся процедура займає буквально годину-півтора, а яблучка виходять дуже смачні - спробуйте!

Схожі рецепти