Рецепт Яблучний сніг фото

Яблучний сніг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Десерти
Кількість порцій: 2
Час приготування: 25 хв.

Прекрасний спосіб перетворити обридлі яблука в чудово смачний і ніжний десерт. Рецепт яблучного снігу був подсмотрен мною в одному кулінарному шоу. Приготували - дуже сподобалось!

Опис приготування:

Ніколи не чули про яблучний сніг? Мені про таке десерті теж довелося дізнатися зовсім недавно. В якомусь кулінарному телевізійному шоу готували цей десерт. Мене підкупила простота приготування і невелика кількість інгредієнтів. Спробували - дійсно, дуже смачно вийшло. Рекомендую використовувати більш кислі сорти яблук, тоді яблучний сніг вийде просто чудовий. Особливо подобається дітям - можливо, через такого незвичайного назви

  • Яблука - 3 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Білок яєчний - 1 штука
яблучний сніг - фото крок 1
Очистити і дрібно нарізати яблука.
яблучний сніг - фото крок 2
У каструльку до яблук додаємо цукор.
яблучний сніг - фото крок 3
Додаємо в каструлю стільки води, щоб вона повністю покривала яблука. Ставимо на середній вогонь і варимо до м'якості яблук (близько 20 хвилин).
яблучний сніг - фото крок 4
Проціджуємо вміст каструльки через сито. Рідина можна не виливати, а випити, розбавивши водою - виходить такий собі солодкий компотік.
яблучний сніг - фото крок 5
У яблучну м'якоть додаємо білок.
яблучний сніг - фото крок 6
Віночком збиваємо до легкої пухнастою консистенції, чимось нагадує сніг.
яблучний сніг - фото крок 7
Яблучний сніг готовий. Остуджують і подаємо в холодному вигляді.

Схожі рецепти