Яблучний сніг
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний спосіб перетворити обридлі яблука в чудово смачний і ніжний десерт. Рецепт яблучного снігу був подсмотрен мною в одному кулінарному шоу. Приготували - дуже сподобалось!
Ніколи не чули про яблучний сніг? Мені про таке десерті теж довелося дізнатися зовсім недавно. В якомусь кулінарному телевізійному шоу готували цей десерт. Мене підкупила простота приготування і невелика кількість інгредієнтів. Спробували - дійсно, дуже смачно вийшло. Рекомендую використовувати більш кислі сорти яблук, тоді яблучний сніг вийде просто чудовий. Особливо подобається дітям - можливо, через такого незвичайного назви
- Яблука - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Білок яєчний - 1 штука

Очистити і дрібно нарізати яблука.

У каструльку до яблук додаємо цукор.

Додаємо в каструлю стільки води, щоб вона повністю покривала яблука. Ставимо на середній вогонь і варимо до м'якості яблук (близько 20 хвилин).

Проціджуємо вміст каструльки через сито. Рідина можна не виливати, а випити, розбавивши водою - виходить такий собі солодкий компотік.

У яблучну м'якоть додаємо білок.

Віночком збиваємо до легкої пухнастою консистенції, чимось нагадує сніг.

Яблучний сніг готовий. Остуджують і подаємо в холодному вигляді.