Яблучний сніг
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний спосіб перетворити обридлі яблука в чудово смачний і ніжний десерт. Рецепт яблучного снігу був подсмотрен мною в одному кулінарному шоу. Приготували - дуже сподобалось!
Ніколи не чули про яблучний сніг? Мені про таке десерті теж довелося дізнатися зовсім недавно. В якомусь кулінарному телевізійному шоу готували цей десерт. Мене підкупила простота приготування і невелика кількість інгредієнтів. Спробували - дійсно, дуже смачно вийшло. Рекомендую використовувати більш кислі сорти яблук, тоді яблучний сніг вийде просто чудовий. Особливо подобається дітям - можливо, через такого незвичайного назви
- Яблука - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Білок яєчний - 1 штука
Очистити і дрібно нарізати яблука.
У каструльку до яблук додаємо цукор.
Додаємо в каструлю стільки води, щоб вона повністю покривала яблука. Ставимо на середній вогонь і варимо до м'якості яблук (близько 20 хвилин).
Проціджуємо вміст каструльки через сито. Рідина можна не виливати, а випити, розбавивши водою - виходить такий собі солодкий компотік.
У яблучну м'якоть додаємо білок.
Віночком збиваємо до легкої пухнастою консистенції, чимось нагадує сніг.
Яблучний сніг готовий. Остуджують і подаємо в холодному вигляді.