Яблучний штрудель простий
(покроковий рецепт з фото)
Найбільша складність в приготуванні штруделя полягає в тому, що необхідно витрачати багато часу і сил на тісто. Щоб скоротити процес готування, просто використовуйте готове листкове тісто.
Яблучний штрудель - це дуже популярний десерт в Європі. Його подають в багатьох ресторанах і кафе. Начинкою для нього можуть служити як ягоди, так і фрукти. Десерт подають, нарізавши на порційні шматочки і присипавши цукровою пудрою. Щоб дізнатися, як приготувати яблучний штрудель, прочитайте цей рецепт.
- Тісто листкове - 300 грам
- Яблука - 500 грам
- Ізюм - 100 грам
- Горіхи волоські - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукор - За смаком
Яблука вимийте, видаліть серцевину і наріжте їх на пластинки або кубики. Потім промийте та висушіть родзинки. Волоські горіхи порубати ножем. Змішайте горіхи, родзинки і яблука.
Листкове тісто дістаньте з морозилки і дайте йому відтанути при кімнатній температурі. Розкачайте тісто в тонкий пласт. Розтопити вершкове масло і змастіть їм поверхню тесту.
Акуратно викладіть начинку на тісто, розподіляючи її по всій поверхні рівномірно. Посипте яблука, родзинки і горіхи цукром. Також можна додати трохи ваніліну або кориці для аромату.
Акуратно згорніть тісто в рулет. Потрібно бути гранично уважним, так як таке тонке тісто може запросто порватися. Змастіть рулет вершковим маслом.
Розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів. Викладіть рулет на деко і поставте його в духовку. Запікайте штрудель сорок хвилин.