Яблучний пиріг з тіста на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кожній господині варто знати кілька варіантів приготування яблучного пирога, тому розповім, як приготувати яблучний пиріг з тіста на кефірі, ніжний, вологий, ароматний пиріг на швидку руку.
Цей яблучний пиріг відрізняється від інших тим, що готувати його потрібно в поєднанні зі сметанним кремом, саме він робить випічку дуже вологою і соковитою всередині. Яблука найкраще брати кисло-солодкі і в разі потреби додати трохи більше цукрової пудри в крем. Обов'язково додайте корицю, вона ідеально поєднується з яблуками і підкреслює їх смак. Якщо вам необхідно приготувати густішою крем, візьміть більш жирну сметану.
- Біла пшеничне борошно - 260 грам
- Цукор - 180 грам
- Цукрова пудра - 40 грам
- Крем 26% - 200 мілілітрів
- Кефір - 250 мілілітрів
- Курине яйце - 2 штуки
- Яблуко (велике) - 3 штуки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Просіяне борошно змішайте з содою. Вимиті яблука очистіть від шкірки і наріжте на середні шматочки. Додайте корицю за смаком і столову ложку борошна. Добре перемішайте.
2. Міксером або віночком збийте яйця з дрібкою солі на середній швидкості, додайте цукор і збийте до білої пишної маси. Додайте кефір, борошняну суміш і перемішайте лопаткою.
3. Викладіть підготовлені яблука і перемішайте так, щоб кожен шматочок яблука покрився тестом. Викладіть тісто в змащену маслом або покриту пергаментом форму.
4. Рівномірно розподіліть тісто в формі і випікайте в розігрітій до 180-190 градусів духовці 30-35 хвилин. Для крему сметану добре змішайте з цукровою пудрою. Подавайте остиглий пиріг з кремом. Смачного!