Рецепт Яблучний пиріг з тіста на кефірі фото

Яблучний пиріг з тіста на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Яйця , Кефір
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кожній господині варто знати кілька варіантів приготування яблучного пирога, тому розповім, як приготувати яблучний пиріг з тіста на кефірі, ніжний, вологий, ароматний пиріг на швидку руку.

Опис приготування:

Цей яблучний пиріг відрізняється від інших тим, що готувати його потрібно в поєднанні зі сметанним кремом, саме він робить випічку дуже вологою і соковитою всередині. Яблука найкраще брати кисло-солодкі і в разі потреби додати трохи більше цукрової пудри в крем. Обов'язково додайте корицю, вона ідеально поєднується з яблуками і підкреслює їх смак. Якщо вам необхідно приготувати густішою крем, візьміть більш жирну сметану.

  • Біла пшеничне борошно - 260 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Цукрова пудра - 40 грам
  • Крем 26% - 200 мілілітрів
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Курине яйце - 2 штуки
  • Яблуко (велике) - 3 штуки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
яблучний пиріг з тіста на кефірі - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з содою. Вимиті яблука очистіть від шкірки і наріжте на середні шматочки. Додайте корицю за смаком і столову ложку борошна. Добре перемішайте.
яблучний пиріг з тіста на кефірі - фото крок 2
2. Міксером або віночком збийте яйця з дрібкою солі на середній швидкості, додайте цукор і збийте до білої пишної маси. Додайте кефір, борошняну суміш і перемішайте лопаткою.
яблучний пиріг з тіста на кефірі - фото крок 3
3. Викладіть підготовлені яблука і перемішайте так, щоб кожен шматочок яблука покрився тестом. Викладіть тісто в змащену маслом або покриту пергаментом форму.
яблучний пиріг з тіста на кефірі - фото крок 4
4. Рівномірно розподіліть тісто в формі і випікайте в розігрітій до 180-190 градусів духовці 30-35 хвилин. Для крему сметану добре змішайте з цукровою пудрою. Подавайте остиглий пиріг з кремом. Смачного!

Схожі рецепти