Яблучний пиріг від Алли Ковальчук
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг цікавий тим, що зверху підморожене тісто натирається на тертці, завдяки чому виходить дуже хрустка скоринка. Готується швидко і просто. Заходьте і знайомтесь з рецептом!
Пиріг від Алли Ковальчук - авторський, тому не рекомендую нічого міняти, а раджу точно слідувати рецептурою і технологією приготування! можу пообіцяти, що результат Вас порадує: вершкове пісочне тісто і соковита, м'яка начинка всередині. Подавати пиріг можна теплим з кулькою ванільного морозива або ж холодним.
- Борошно пшеничне - 470 грам
- Яблуко - 500 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
1. Яйця збийте віночком з 150 грамами цукру.
2. Додайте соду, погашену лимонним соком.
3. 200 грам масла розтопіть і остудіть. Додайте до яєць з цукром.
4. Додайте частинами борошно і замісіть тісто. Відомства 1/3 тесту, загорніть в плівку і приберіть в морозилку. 2/3 накрийте плівкою і приберіть в холодильник.
5. Яблука наріжте часточками.
6. Розтопіть в сковороді 50 грам масла, покладіть яблука, додайте 50 грам цукру і корицю. Обсмажуйте до м'якості.
7. Більшу частину тіста розподіліть по формі, змащеній маслом, формуючи бортики.
8. Викладіть яблука.
9. Зверху натріть на тертці меншу частину тіста.
10. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. При подачі посипте цукровою пудрою. Смачного!