Рецепт Яблучний пиріг від Алли Ковальчук фото

Яблучний пиріг від Алли Ковальчук
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Вершкове масло
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пиріг цікавий тим, що зверху підморожене тісто натирається на тертці, завдяки чому виходить дуже хрустка скоринка. Готується швидко і просто. Заходьте і знайомтесь з рецептом!

Опис приготування:

Пиріг від Алли Ковальчук - авторський, тому не рекомендую нічого міняти, а раджу точно слідувати рецептурою і технологією приготування! можу пообіцяти, що результат Вас порадує: вершкове пісочне тісто і соковита, м'яка начинка всередині. Подавати пиріг можна теплим з кулькою ванільного морозива або ж холодним.

  • Борошно пшеничне - 470 грам
  • Яблуко - 500 грам
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Сода - 1, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - За смаком
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 1
1. Яйця збийте віночком з 150 грамами цукру.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 2
2. Додайте соду, погашену лимонним соком.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 3
3. 200 грам масла розтопіть і остудіть. Додайте до яєць з цукром.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 4
4. Додайте частинами борошно і замісіть тісто. Відомства 1/3 тесту, загорніть в плівку і приберіть в морозилку. 2/3 накрийте плівкою і приберіть в холодильник.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 5
5. Яблука наріжте часточками.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 6
6. Розтопіть в сковороді 50 грам масла, покладіть яблука, додайте 50 грам цукру і корицю. Обсмажуйте до м'якості.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 7
7. Більшу частину тіста розподіліть по формі, змащеній маслом, формуючи бортики.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 8
8. Викладіть яблука.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 9
9. Зверху натріть на тертці меншу частину тіста.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 10
10. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. При подачі посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти