Рецепт Яблучний пиріг від Алли Ковальчук фото

Яблучний пиріг від Алли Ковальчук
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Яблука, Вершкове масло
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Пиріг цікавий тим, що зверху підморожене тісто натирається на тертці, завдяки чому виходить дуже хрустка скоринка. Готується швидко і просто. Заходьте і знайомтесь з рецептом!

Пиріг від Алли Ковальчук - авторський, тому не рекомендую нічого міняти, а раджу точно слідувати рецептурою і технологією приготування! можу пообіцяти, що результат Вас порадує: вершкове пісочне тісто і соковита, м'яка начинка всередині. Подавати пиріг можна теплим з кулькою ванільного морозива або ж холодним.

  • Борошно пшеничне - 470 грам
  • Яблуко - 500 грам
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Сода - 1, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - За смаком
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 1
1. Яйця збийте віночком з 150 грамами цукру.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 2
2. Додайте соду, погашену лимонним соком.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 3
3. 200 грам масла розтопіть і остудіть. Додайте до яєць з цукром.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 4
4. Додайте частинами борошно і замісіть тісто. Відомства 1/3 тесту, загорніть в плівку і приберіть в морозилку. 2/3 накрийте плівкою і приберіть в холодильник.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 5
5. Яблука наріжте часточками.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 6
6. Розтопіть в сковороді 50 грам масла, покладіть яблука, додайте 50 грам цукру і корицю. Обсмажуйте до м'якості.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 7
7. Більшу частину тіста розподіліть по формі, змащеній маслом, формуючи бортики.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 8
8. Викладіть яблука.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 9
9. Зверху натріть на тертці меншу частину тіста.
яблучний пиріг від Алли Ковальчук - фото крок 10
10. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. При подачі посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти