Рецепт Варення з кульбаб від Алли Ковальчук фото

Варення з кульбаб від Алли Ковальчук
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти
Низькокалорійні
На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Ви чули про те, що існує популярний рецепт незвичайного варення? Тут я розповім про те, як приготувати варення з кульбаб від Алли Ковальчук, яке заслужило славу серед телеглядачів.

Опис приготування:

За бажанням замість лимона можна використовувати для варення апельсин, адже кульбаба добре поєднується з цитрусовими. Оскільки в апельсині та його цедрі менше кислоти і гіркоти, ніж в лимоні, варення вийде ніжніше. Апельсин розрізати на часточки і варіть їх в сиропі разом з квітами.

  • Кульбаби - 150 грам
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимон - 1 штука
  • Вода - 1 Склянка
варення з кульбаб від Алли Ковальчук - фото крок 1
Зберіть кілька кухлів кульбаб, щоб їх вага становила близько 150 грам. Добре вимийте квітки і просушіть їх. Краще сушити квіти природним способом.
варення з кульбаб від Алли Ковальчук - фото крок 2
Лимон добре вимийте і очистіть його від цедри. Вичавіть сік з лимона, а цедру натріть на тертці або ж дрібно наріжте. Цукор залийте водою, додайте туди сік і цедру лимона. Дайте цукру розчинитися.
варення з кульбаб від Алли Ковальчук - фото крок 3
Квіти кульбаб покладіть в каструлю і залийте сиропом. Поставте каструлю на невеликий вогонь і починайте підігрівати сироп. Час від часу перемішуйте все дерев'яною ложкою. Варіть сироп 15 хвилин, а потім зніміть з вогню і дайте настоятися близько 10 годин.
варення з кульбаб від Алли Ковальчук - фото крок 4
Коли квіти з сиропом настоятися, сироп потрібно процідити через сито. За бажанням в сироп можна додати шматочки м'якоті і цедри лимона. Розкладіть готове варення по банкам і щільно закрийте банки закручуються кришками.

Схожі рецепти