Варення з кульбаб від Алли Ковальчук
(покроковий рецепт з фото)
Ви чули про те, що існує популярний рецепт незвичайного варення? Тут я розповім про те, як приготувати варення з кульбаб від Алли Ковальчук, яке заслужило славу серед телеглядачів.
За бажанням замість лимона можна використовувати для варення апельсин, адже кульбаба добре поєднується з цитрусовими. Оскільки в апельсині та його цедрі менше кислоти і гіркоти, ніж в лимоні, варення вийде ніжніше. Апельсин розрізати на часточки і варіть їх в сиропі разом з квітами.
- Кульбаби - 150 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
Зберіть кілька кухлів кульбаб, щоб їх вага становила близько 150 грам. Добре вимийте квітки і просушіть їх. Краще сушити квіти природним способом.
Лимон добре вимийте і очистіть його від цедри. Вичавіть сік з лимона, а цедру натріть на тертці або ж дрібно наріжте. Цукор залийте водою, додайте туди сік і цедру лимона. Дайте цукру розчинитися.
Квіти кульбаб покладіть в каструлю і залийте сиропом. Поставте каструлю на невеликий вогонь і починайте підігрівати сироп. Час від часу перемішуйте все дерев'яною ложкою. Варіть сироп 15 хвилин, а потім зніміть з вогню і дайте настоятися близько 10 годин.
Коли квіти з сиропом настоятися, сироп потрібно процідити через сито. За бажанням в сироп можна додати шматочки м'якоті і цедри лимона. Розкладіть готове варення по банкам і щільно закрийте банки закручуються кришками.