Яблучний пиріг «фантазія»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Під такою назвою в інтернеті багато різних пирогів, але мені сподобався саме цей. Простий в приготуванні, смачний, дешевий і красивий!
Опис приготування:
Рецепт досить легкий у виконанні. Хочу лише додати, що розмір моєї форми 25х30 см. На велику родину беріть подвійну норму продуктів і відповідно в два рази більшу форму. Цей чудовий пиріг з яблуками і заварним кремом відмінно підійде до чаю, кава, молоку.
- Куряче яйце - 2 штуки (в тісто)
- Цукор - 180 грам(130 грам в тісто, 50 грам в крем)
- Молоко - 450 мілілітрів(50 мл в тісто, 400 мл в крем)
- Вершкове масло - 160 грам(60 грам в тісто, 100 грам в крем)
- Ванільний цукор - 10 грам(5 грам в тісто, 5 грам в крем)
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 200 грам(160 грам в тісто, 40 грам в крем)
- Яблуко - 1 штука
- Жовток - 2 штуки
- Шоколад - 10 грам
Приготуйте крем для пирога. У миску викладіть жовтки яєць.
Додайте цукор.
Я мука. Добре перемішайте. Щоб суміш стала менш густий, влийте 2-3 столові ложки холодного молока і знову перемішайте. Грудочок не повинно бути.
Молоко налийте в каструлю і поставте на плиту. Коли воно почне закипати, влийте суміш жовтків, цукру і борошна. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Після накрийте харчовою плівкою і охолодіть.
В охолоджений крем поступово додайте м'яке вершкове масло, ванільний цукор і збийте міксером.
Приготуйте тісто для пирога. У миску розбийте яйця.
Додайте цукор, ванільний цукор і збийте міксером в повітряну, світлу масу.
Молоко з'єднайте з маслом і підігрійте. Влийте в миску і перемішайте міксером. Додайте соду, погашену оцтом. В останню чергу всипте борошно.
Перемішайте все інгредієнти тесту.
Велике яблуко помийте, очистіть, видаліть насіння і наріжте пластинками.
Вилийте тісто у форму з пекарської папером і викладіть на нього яблука.
Печіть пиріг при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин до сухої сірники. Час залежить від вашої духовки, яку потрібно попередньо розігріти.
На пиріг викладете крем і прикрасьте розтопленим шоколадом.
Пиріг готовий. Приємного чаювання!