Яблучний пиріг «Чайна троянда»
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом приголомшливого яблучного пирога, який називається "чайна троянда" . Це просто, красиво, ефектно, відязикатися від шматочка такого пирога неможливо.
Якщо ви до цих пір не пекли пиріг "чайна троянда", настійно рекомендую усунути цю прогалину в найближчі вихідні, це дуже смачно, до того ж просто. Результат порадує всіх, цей пиріг під силу навіть самої недосвідченої господині. Дивіться рецепт і беріть його на замітку!
- Борошно пшеничне - 270 грам (вищого сорту)
- Дріжджі - 7 грам (швидкодіючі)
- Вершкове масло - 60 грам (кімнатної температури)
- Цукор - 4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яблука великі - 2 штуки
- Вершки - 30 мілілітрів (для змазування перед випічкою, можлива заміна на суміш жовтка і 1 ст. Ложки молока)
- Коричневий тростинний цукор - 1 Ст. Ложка (для посипання перед випічкою, можлива заміна на звичайний цукор)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 120 мілілітрів (кімнатної температури)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Змішайте 30 мл. Молока, сухі дріжджі і 1 ç.l. Цукру, дайте змести постояти приблизно 5-7 хвилин.
У глибоку миску для замішування тіста всипте просіяне борошно, додайте сіль, цукор, що залишився і молоко.
Додайте шматочки вершкового масла, влийте дріжджову суміш, замісіть тісто. Це можна робити руками, а можна і міксером, як вам подобається.
Накрийте тісто плівкою і поставте на расстойку на 1, 5-2 годину, тісто має збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.
Яблука очистіть від серцевини і від шкірки, наріжте тонкими пластинками-півкільцями.
Розділити тісто 2 частини (так зручніше працювати). Розкачайте в пласт і наріжте смужки шириною 1, 5-2 см.
Підготуйте форму, злегка змастіть її вершковим маслом, викладіть уздовж бортика смужку тесту, наступним шаром смужку з яблучних часточок зрізом вниз і так до самого кінця, до повного заповнення форми.
Коли форма буде повністю заповнена, змастіть зверху вершками (або сумішшю яєчного жовтка зі столовою ложкою молока).
Зверху присипте коричневим цукром, можлива заміна на звичайний цукор.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 180-190 градусів протягом 35-40 хвилин.
Злегка остиглий пиріг можна присипати цукровою пудрою і подавати до столу.
Пиріг диво, як хороший, до того ж гарний! Приємного чаювання!