Пиріг яблучний «Чайна вечірка»
(покроковий рецепт з фото)
Яблучні пироги найбільш популярні, рецептів просто безліч, кожна господиня пече свій фірязикай яблучний пиріг. Я хочу поділитися з вами своїм рецептом, виходить по-домашньому смачний пиріг!
Як приготувати пиріг яблучний "чадейка"? Дуже легко, загляньте в мій рецепт і дізнаєтеся. Для пирога беріть соковиті солодкі яблука, можна і кисло-солодкі використовувати, але тоді трохи варто збільшити кількість цукру. Пиріг має смачну скоринку зверху, завдяки цукру і вершкового масла. А який аромат кориці….. Обов'язково спробуйте пиріг за моїм рецептом, сподіваюся вам сподобається!
- Яйце велике - 1 штука
- Цукор - 140 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки (без гірки)
- Сіль - 1 щіпка
- Яблуко - 4 штуки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте продукти, приступимо!
2. Яйце збийте з цукром (3 ст.Л ложки залиште для посипання пирога), розтопіть вершкове масло.
3. Влейте молоко, половину розтопленого масла, перемішайте.
4. Всипте борошно і розпушувач. Ретельно перемішайте тісто до однорідного стану, грудочок бути не повинно.
5. Тісто в міру густе, некруте! Можна додати ванілін, якщо любите.
6. Форму застеліть пергаментом (беріть діаметр форми 20-22 см, не більше). Змастіть. Розподіліть рівно тісто. Яблука вимийте, очистіть від шкірки і сердцевінок, поріжте часточками. Вставте часточки в тісто, чим більше яблучних часточок, тим смачніше пиріг.
7. Полийте яблука розтопленим маслом (половиною), посипте цукром і корицею. Надішліть пиріг в гарячу духовку (180 градусів) з 35 хвилин.
8. Готовий пиріг остудіть повністю, вийміть з форми, поріжте і до столу!
9. Приємного!
10. Пиріг ніжний, соковитий. Цукора можна покласти більше, якщо яблука не дуже солодкі. Пригощайтеся!