Рецепт Яблучний пиріг «бурштиновий» фото

Яблучний пиріг «бурштиновий»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Якщо ви любите печені яблука, то цей рецепт саме для вас! Яблучка запікаються з цукром і вершковим маслом, стають прозорими, бурштинового кольору. А ще в цьому пирозі дуже мало тесту!

Рецепт, як приготувати яблучний пиріг "бурштиновий", розповіла в своїй сторінці в соцмережі Тетяна Толстая, внучка А.Толстого. В ідеалі для пирога береться Антонівка. Але я спробувала з Симиренко, результат мене порадував. Напівпрозорі скибочки запечених яблук в солодкому желе з невеликою кількістю тесту - це дуже смачно!

  • Яблуко - 1, 5 кілограма (антоновка или Симиренко)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 3 Ст. Ложки
  • Ванілін - 1 щіпка (або кришка)
яблучний пиріг
Для запікання яблук нам знадобляться 1 стакан цукру і 50 г вершкового масла. Яблука вимийте, обсушити.
яблучний пиріг
На дно силіконової форми для запікання насипте 1/2 склянки цукру, розкладіть шматочки вершкового масла. Якщо використовуєте НЕ силіконову форму, то постеліть на її дно пергамент для випічки так, щоб його кінці піднімалися над бортиками.
яблучний пиріг
Яблука розрізати на 4-6 Dolek, видаліть серцевину. Розкладіть шматочки яблук щільно по дну форми шкіркою вниз, зверху висипте 1/2 цукру. Поставте запікатися в духовку при 200 градусах приблизно на 1 годину до м'якості яблук. Дайте їм охолонути хвилин 10.
яблучний пиріг
Тим часом підготуйте продукти для тіста.
яблучний пиріг
Яйця, цукор (3 ст. Л.) і ванілін збийте в пишну світлу піну. Акуратно і швидко втрутився борошно.
яблучний пиріг
Залийте карамельні яблука тестом. Тесту ледь вистачає покрити яблука, так і має бути! Поставте пиріг в духовку запікатися на 10 при 220 градусах.
яблучний пиріг
Перевірте готовність пирога на суху зубочистку, вона повинна вийти з середини пирога сухий. Дайте пирогу повністю охолонути у формі.
яблучний пиріг
Перед подачею накрийте пиріг стравою і переверніть. Смачного!

Схожі рецепти