Яблучний пиріг «бурштиновий»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите печені яблука, то цей рецепт саме для вас! Яблучка запікаються з цукром і вершковим маслом, стають прозорими, бурштинового кольору. А ще в цьому пирозі дуже мало тесту!
Рецепт, як приготувати яблучний пиріг "бурштиновий", розповіла в своїй сторінці в соцмережі Тетяна Толстая, внучка А.Толстого. В ідеалі для пирога береться Антонівка. Але я спробувала з Симиренко, результат мене порадував. Напівпрозорі скибочки запечених яблук в солодкому желе з невеликою кількістю тесту - це дуже смачно!
- Яблуко - 1, 5 кілограма (антоновка или Симиренко)
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка (або кришка)
Для запікання яблук нам знадобляться 1 стакан цукру і 50 г вершкового масла. Яблука вимийте, обсушити.
На дно силіконової форми для запікання насипте 1/2 склянки цукру, розкладіть шматочки вершкового масла. Якщо використовуєте НЕ силіконову форму, то постеліть на її дно пергамент для випічки так, щоб його кінці піднімалися над бортиками.
Яблука розрізати на 4-6 Dolek, видаліть серцевину. Розкладіть шматочки яблук щільно по дну форми шкіркою вниз, зверху висипте 1/2 цукру. Поставте запікатися в духовку при 200 градусах приблизно на 1 годину до м'якості яблук. Дайте їм охолонути хвилин 10.
Тим часом підготуйте продукти для тіста.
Яйця, цукор (3 ст. Л.) і ванілін збийте в пишну світлу піну. Акуратно і швидко втрутився борошно.
Залийте карамельні яблука тестом. Тесту ледь вистачає покрити яблука, так і має бути! Поставте пиріг в духовку запікатися на 10 при 220 градусах.
Перевірте готовність пирога на суху зубочистку, вона повинна вийти з середини пирога сухий. Дайте пирогу повністю охолонути у формі.
Перед подачею накрийте пиріг стравою і переверніть. Смачного!