Яблучний мус
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний мус готується дуже просто і швидко. До того ж, блюдо виходить бюджетним. Раджу приготувати мус із зелених яблук - у нього приголомшливий смак. Для мусу нам знадобиться також желатин.
Як приготувати яблучний мус?
1. Яблука промийте, очистіть від шкірки і розрізати на часточки. Виріжте серцевину.
2. У каструлю влийте воду і доведіть до кипіння. У киплячу воду викладіть часточки яблук. Варіть до м'якості яблук. На це піде хвилин 10-15.
3. Зварені яблука витягніть з води дірявої ложкою і розімніть їх в пюре або пропустіть через сито в миску.
4. У воду, де варилися яблука, додайте цукор і заважайте до його розчинення.
5. У холодній воді на хвилин 5 замочіть желатин.
6. Через 5 хвилин додайте желатин в сироп, по листку.
7. Сироп з желатином введіть в яблучне пюре. Додайте ванілін і перемішайте.
8. Нехай мус трохи охолоне. Потім збийте його міксером.
9. Готовий яблучний мус викладіть по креманкам, остудіть і подавайте.
Яблучний мус готовий!
Смачного!
- Яблука - 250-300 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Желатин, листочки - 6 штук
- Ванілін - 1-2 Щепоток
1. Яблука промийте, очистіть від шкірки і розрізати на часточки. Виріжте серцевину.
2. У каструлю влийте воду і доведіть до кипіння. У киплячу воду викладіть часточки яблук. Варіть до м'якості яблук. На це піде хвилин 10-15.
3. Зварені яблука витягніть з води дірявої ложкою і розімніть їх в пюре або пропустіть через сито в миску.
4. У воду, де варилися яблука, додайте цукор і заважайте до його розчинення.
5. У холодній воді на хвилин 5 замочіть желатин.
6. Через 5 хвилин додайте желатин в сироп, по листку.
7. Сироп з желатином введіть в яблучне пюре. Додайте ванілін і перемішайте.
8. Нехай мус трохи охолоне. Потім збийте його міксером.
9. Готовий яблучний мус викладіть по креманкам, остудіть і подавайте.
Яблучний мус готовий!
Смачного!