Ворони
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох кухнях світу можна зустріти знайомі рецепти. Наприклад, Ревані - це турецька маннік, покритий глазур'ю з цукру і лимонного соку. Неймовірно ніжний і солодкий, прикрашений кокосовою стружкою.
Приготування турецьких Ревані трохи відрізняється від приготування нашого манника, продукти змішуються в іншій послідовності. Гарячий маннік заливається холодним сиропом (глазур'ю), завдяки чому Ревані виходять м'якими і соковитими, дуже ніжні! Отже, дивіться, як приготувати Ревані!
- Цукор - 2 склянки (стакан в тісто, стакан для глазурі)
- Яйце - 3 штуки
- Манна крупа - 1 Склянка
- Кисле молоко - 1 Склянка (або йогурт)
- Rafinirovannoe масло - 0, 5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет столовий 9% - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1, 3 склянки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вода - 1 Склянка (для глазурі)
- Лимон - 0, 5 штуки (для глазурі)
- Кокосова стружка - 1 Ст. Ложка (для прикраси)
Підготуйте продукти, відміряйте сипучі. Знадобиться сік половинки невеликого лимона. Приступимо!
Міксером з'єднайте яйця з цукром до повного розчинення останнього.
Не перестаючи працювати міксером, влийте кефір (йогурт), всипте манку тонкою цівкою.
Всипте борошно, соду, оцет, влийте масло, міксером зробіть тісто однорідним і гладким. Додайте ванільний цукор.
Змастіть форму маслом, я додатково застелила ще пергаментом. Перелийте тісто, спечіть маннік при температурі 190 градусів, час - 35-40 хвилин. Обов'язково перевірте на готовність проколом зубочистки.
Тепер зробіть глазур: в каструлю всипте склянку цукру і влийте воду, доведіть до кипіння. Влийте лимонний сік, перемішайте, знову доведіть до кипіння, після повністю остудіть сироп.
Дістаньте маннік з духовки.
І відразу в декілька заходів просочіть сиропом майбутні Ревані.
Остиглий бісквіт поріжте на квадратики, в центр кожного квадратика покладіть по дрібці кокосової стружки. Ревані готові, угощайтесь!