Вологий шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам рецепт дуже вдалого вологого шоколадного торта. Таке ласощі підійде як для домашнього чаювання, так і для зустрічі гостей. Беріть на замітку!
Незважаючи на те, що покрокових фотографій на перший погляд здасться багато, приготувати вологий шоколадний торт за цим рецептом досить легко і просто. Торт можна приготувати в 2-3 етапу, що значно спростить весь процес. Шоколадний десерт виходить дуже ніжний, дійсно вологий і неймовірно смачний! Інгредієнти розраховані на торт діаметром 19 см., висотою 6 см. І вагою 1300 грам.
- Яйце - 3 штуки (бісквіт)
- Цукор - 130 грам (бісквіт)
- Молоко - 70 грам (бісквіт)
- Вершкове масло - 30 грам (бісквіт)
- Крохмаль кукурудзяний - 25 грам (бісквіт)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Борошно - 80 грам
- Какао - 30 грам
- Розпушувач тіста - 7 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 400 грам (крем)
- Цукор - 150 грам (крем)
- Крохмаль кукурудзяний - 35 грам (крем)
- Яйце - 1 штука (крем)
- Вершкове масло - 100 грам (крем)
- Шоколад чорний - 100 грам (з вмістом какао 50%)
- Вода - 115 грам (просочення)
- Цукор - 60 грам (просочення)
- Коньяк - 20 грам (або бренді)

Підготуйте всі інгредієнти для приготування бісквіта.

З'єднайте разом борошно, какао, розпушувач, крохмаль і сіль. Перемішайте.

У сотейник налийте молоко і додайте вершкове масло. Поставте на маленький вогонь, щоб масло розчинилося, а молоко закипело. Тим часом з'єднайте яйця, цукор і ванільний цукор. Збийте на невеликих оборотах, щоб цукор розчинився, а потім збільште обороти до максимальних і продовжите збивати поки яєчна маса не збільшиться в об'ємі в 2, 5-3 рази.

Додайте просіяне підготовлену суху суміш.

Перемішайте на малих обертах, поки маса не стане однорідною. Потім в кілька етапів додайте кипляче молоко.

Акуратно перемішайте масу лопаткою круговими рухами від низу до верху і тонкою цівкою влийте тісто у форму для запікання. Дно форми застеліть пергаментом (ні боки, ні дно я нічим не змащую). Випікайте бісквіт в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-35 хвилин. Перші 20 хвилин не відкривайте дверцята, щоб бісквіт не осів. Я випікала у формі діаметром 18 см. Готовність перевірте дерев'яною паличкою.

Коли бісквіт буде готовий, дайте йому постояти ще 15 хвилин в вимкненому духовці з відкритими дверцятами. Потім звільніть з форми і остудити на решітці. Повністю остиглий бісквіт загорніть в плівку і приберіть в холодильник на кілька годин, я прибирала на ніч.

Поки випікається бісквіт, можна приготувати заварний основу. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для крему.

У каструлю вбийте яйце, додайте цукор і перемішайте.

Додайте крохмаль.

Перемішайте все до однорідного стану і тонкою цівкою влийте молоко.

Перемішайте і поставте варитися на середній вогонь. Варіть постійно помішуючи, поки маса не загусне. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть до закипання. Після закипання проваріть масу 1 хвилину і зніміть з вогню.

Перекладіть заварний основу для крему в тарілку, накрийте харчовою плівкою в контакт і дайте охолонути. Якщо торт плануєте готувати на наступний день, то після охолодження приберіть масу в холодильник.

Для просочення налийте в каструлю воду і додайте цукор. Перемішайте і доведіть до кипіння на плиті. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і проваріть сироп 3 хвилини. Потім зніміть з вогню, охолодіть і додайте коньяк або бренді.

Шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Розмішайте шоколад до однорідного стану і дайте повністю охолонути. Щоб крем був однорідний і не расслоился. Розтоплений шоколад, вершкове масло і заварювана основа повинні бути однієї кімнатної температури.

М'яке вершкове масло збийте на максимальних обертах близько 2-3 хвилин.

Додайте в масло весь розтоплений шоколад.

Збийте заварний масу, щоб вона стала повітряної.

Далі додавайте заварний масу по 2 ст.Л. В масло з шоколадом.

Готовий крем повинен вийти дуже ніжним і повітряним. Приблизно 4 десертних ложок крему відкладіть для вирівнювання верху і боків торта.

У остиглого бісквіта зріжте шапку, після чого розріжте бісквіт на 2 частини.

Подрібніть зрізану шапку в крихту і обсипте боки торта.

Поставте в рознімне кільце ацетатну плівку, у мене плівки не було, я використовувала пергамент. Викладіть корж і просочіть його 1/2 частиною просочення.

Зверху викладіть половину крему і розрівняйте.

Потім на крем викладіть другий корж, просочіть його залишилася просоченням і покрийте другою половиною крему. Накрийте все харчовою плівкою і приберіть в холодильник просочитися і зміцніти мінімум 5-6 годин. Можна прибрати на ніч.

Готовий торт дістаньте з холодильника, звільніть з форми і плівки.

Верх і боки вирівняти відкладеним кремом.

Бісквітної крихтою обсипте боки торта, а зверху торт добре присипте какао.

Вологий шоколадний торт готовий. Приємного чаювання!