Рецепт Вологий шоколадний торт фото

Вологий шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Какао, Шоколад, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Рецепти сироїдіння, Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Хочу запропонувати вам рецепт дуже вдалого вологого шоколадного торта. Таке ласощі підійде як для домашнього чаювання, так і для зустрічі гостей. Беріть на замітку!

Незважаючи на те, що покрокових фотографій на перший погляд здасться багато, приготувати вологий шоколадний торт за цим рецептом досить легко і просто. Торт можна приготувати в 2-3 етапу, що значно спростить весь процес. Шоколадний десерт виходить дуже ніжний, дійсно вологий і неймовірно смачний! Інгредієнти розраховані на торт діаметром 19 см., висотою 6 см. І вагою 1300 грам.

  • Яйце - 3 штуки (бісквіт)
  • Цукор - 130 грам (бісквіт)
  • Молоко - 70 грам (бісквіт)
  • Вершкове масло - 30 грам (бісквіт)
  • Крохмаль кукурудзяний - 25 грам (бісквіт)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Борошно - 80 грам
  • Какао - 30 грам
  • Розпушувач тіста - 7 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 400 грам (крем)
  • Цукор - 150 грам (крем)
  • Крохмаль кукурудзяний - 35 грам (крем)
  • Яйце - 1 штука (крем)
  • Вершкове масло - 100 грам (крем)
  • Шоколад чорний - 100 грам (з вмістом какао 50%)
  • Вода - 115 грам (просочення)
  • Цукор - 60 грам (просочення)
  • Коньяк - 20 грам (або бренді)
вологий шоколадний торт - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування бісквіта.
вологий шоколадний торт - фото крок 2
З'єднайте разом борошно, какао, розпушувач, крохмаль і сіль. Перемішайте.
вологий шоколадний торт - фото крок 3
У сотейник налийте молоко і додайте вершкове масло. Поставте на маленький вогонь, щоб масло розчинилося, а молоко закипело. Тим часом з'єднайте яйця, цукор і ванільний цукор. Збийте на невеликих оборотах, щоб цукор розчинився, а потім збільште обороти до максимальних і продовжите збивати поки яєчна маса не збільшиться в об'ємі в 2, 5-3 рази.
вологий шоколадний торт - фото крок 4
Додайте просіяне підготовлену суху суміш.
вологий шоколадний торт - фото крок 5
Перемішайте на малих обертах, поки маса не стане однорідною. Потім в кілька етапів додайте кипляче молоко.
вологий шоколадний торт - фото крок 6
Акуратно перемішайте масу лопаткою круговими рухами від низу до верху і тонкою цівкою влийте тісто у форму для запікання. Дно форми застеліть пергаментом (ні боки, ні дно я нічим не змащую). Випікайте бісквіт в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-35 хвилин. Перші 20 хвилин не відкривайте дверцята, щоб бісквіт не осів. Я випікала у формі діаметром 18 см. Готовність перевірте дерев'яною паличкою.
вологий шоколадний торт - фото крок 7
Коли бісквіт буде готовий, дайте йому постояти ще 15 хвилин в вимкненому духовці з відкритими дверцятами. Потім звільніть з форми і остудити на решітці. Повністю остиглий бісквіт загорніть в плівку і приберіть в холодильник на кілька годин, я прибирала на ніч.
вологий шоколадний торт - фото крок 8
Поки випікається бісквіт, можна приготувати заварний основу. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для крему.
вологий шоколадний торт - фото крок 9
У каструлю вбийте яйце, додайте цукор і перемішайте.
вологий шоколадний торт - фото крок 10
Додайте крохмаль.
вологий шоколадний торт - фото крок 11
Перемішайте все до однорідного стану і тонкою цівкою влийте молоко.
вологий шоколадний торт - фото крок 12
Перемішайте і поставте варитися на середній вогонь. Варіть постійно помішуючи, поки маса не загусне. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть до закипання. Після закипання проваріть масу 1 хвилину і зніміть з вогню.
вологий шоколадний торт - фото крок 13
Перекладіть заварний основу для крему в тарілку, накрийте харчовою плівкою в контакт і дайте охолонути. Якщо торт плануєте готувати на наступний день, то після охолодження приберіть масу в холодильник.
вологий шоколадний торт - фото крок 14
Для просочення налийте в каструлю воду і додайте цукор. Перемішайте і доведіть до кипіння на плиті. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і проваріть сироп 3 хвилини. Потім зніміть з вогню, охолодіть і додайте коньяк або бренді.
вологий шоколадний торт - фото крок 15
Шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Розмішайте шоколад до однорідного стану і дайте повністю охолонути. Щоб крем був однорідний і не расслоился. Розтоплений шоколад, вершкове масло і заварювана основа повинні бути однієї кімнатної температури.
вологий шоколадний торт - фото крок 16
М'яке вершкове масло збийте на максимальних обертах близько 2-3 хвилин.
вологий шоколадний торт - фото крок 17
Додайте в масло весь розтоплений шоколад.
вологий шоколадний торт - фото крок 18
Збийте заварний масу, щоб вона стала повітряної.
вологий шоколадний торт - фото крок 19
Далі додавайте заварний масу по 2 ст.Л. В масло з шоколадом.
вологий шоколадний торт - фото крок 20
Готовий крем повинен вийти дуже ніжним і повітряним. Приблизно 4 десертних ложок крему відкладіть для вирівнювання верху і боків торта.
вологий шоколадний торт - фото крок 21
У остиглого бісквіта зріжте шапку, після чого розріжте бісквіт на 2 частини.
вологий шоколадний торт - фото крок 22
Подрібніть зрізану шапку в крихту і обсипте боки торта.
вологий шоколадний торт - фото крок 23
Поставте в рознімне кільце ацетатну плівку, у мене плівки не було, я використовувала пергамент. Викладіть корж і просочіть його 1/2 частиною просочення.
вологий шоколадний торт - фото крок 24
Зверху викладіть половину крему і розрівняйте.
вологий шоколадний торт - фото крок 25
Потім на крем викладіть другий корж, просочіть його залишилася просоченням і покрийте другою половиною крему. Накрийте все харчовою плівкою і приберіть в холодильник просочитися і зміцніти мінімум 5-6 годин. Можна прибрати на ніч.
вологий шоколадний торт - фото крок 26
Готовий торт дістаньте з холодильника, звільніть з форми і плівки.
вологий шоколадний торт - фото крок 27
Верх і боки вирівняти відкладеним кремом.
вологий шоколадний торт - фото крок 28
Бісквітної крихтою обсипте боки торта, а зверху торт добре присипте какао.
вологий шоколадний торт - фото крок 29
Вологий шоколадний торт готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти