Вологий лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пироги, які готуються на основі масла, завжди пишні, але не завжди виходять соковиті і вологі. Саме тому поділюся неймовірно смачним рецептом, як приготувати вологий лимонний пиріг.
Є кілька порад щодо приготування: по перше, не збивайте довго готове тісто, досить лише змішати. По-друге, встановіть таймер для випікання на кілька хвилин менше, ніж зазначено в рецепті, пиріг дійде до потрібної консистенції під внутрішньою температурою. Один з маленьких секретів "вологості" - це майонез.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 240 грам
- Цукор - 1 1/4 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 3 штуки(tsedra і сік)
- Цукрова пудра - 1 1/4 склянки
1. Вимийте лимони, натріть цедру і втисніть сік.
2. Змішайте борошно з розпушувачем і содою, сіллю.
3. Викладіть в миску масло і додайте до нього цукор, збийте до утворення пухнастої маси.
4. Вбийте в масло яйця, збиваючи після додавання кожного.
5. Додайте лимонну цедру і майонез до масляної суміші.
6. Додайте борошняну суміш до масляної і перемішайте вручну або на низькій швидкості.
7. Влийте 1/3 склянки лимонного соку і ще раз перемішайте.
8. Форму для випічки застеліть фольгою і вилийте в неї тісто. Запікайте при 175 градусах близько 45-50 хвилин, але перевіряйте його на готовність вже після 40 хвилин.
9. Під час випікання зробіть глазур: змішайте цукрову пудру з 2 столовими ложками соку.
10. Дістаньте пиріг з духовки і залиште в формі.
11. Коли пиріг вже охолов, перекладіть його на тарілку і полийте глазур'ю. Подавайте його теплим або після охолодження.