Рецепт Вологий лимонний пиріг фото

Вологий лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Яйця, Вершкове масло, Лимон
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Рецепти сироїдіння, Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Пироги, які готуються на основі масла, завжди пишні, але не завжди виходять соковиті і вологі. Саме тому поділюся неймовірно смачним рецептом, як приготувати вологий лимонний пиріг.

Є кілька порад щодо приготування: по перше, не збивайте довго готове тісто, досить лише змішати. По-друге, встановіть таймер для випікання на кілька хвилин менше, ніж зазначено в рецепті, пиріг дійде до потрібної консистенції під внутрішньою температурою. Один з маленьких секретів "вологості" - це майонез.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 240 грам
  • Цукор - 1 1/4 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 3 штуки(tsedra і сік)
  • Цукрова пудра - 1 1/4 склянки
вологий лимонний пиріг - фото крок 1
1. Вимийте лимони, натріть цедру і втисніть сік.
вологий лимонний пиріг - фото крок 2
2. Змішайте борошно з розпушувачем і содою, сіллю.
вологий лимонний пиріг - фото крок 3
3. Викладіть в миску масло і додайте до нього цукор, збийте до утворення пухнастої маси.
вологий лимонний пиріг - фото крок 4
4. Вбийте в масло яйця, збиваючи після додавання кожного.
вологий лимонний пиріг - фото крок 5
5. Додайте лимонну цедру і майонез до масляної суміші.
вологий лимонний пиріг - фото крок 6
6. Додайте борошняну суміш до масляної і перемішайте вручну або на низькій швидкості.
вологий лимонний пиріг - фото крок 7
7. Влийте 1/3 склянки лимонного соку і ще раз перемішайте.
вологий лимонний пиріг - фото крок 8
8. Форму для випічки застеліть фольгою і вилийте в неї тісто. Запікайте при 175 градусах близько 45-50 хвилин, але перевіряйте його на готовність вже після 40 хвилин.
вологий лимонний пиріг - фото крок 9
9. Під час випікання зробіть глазур: змішайте цукрову пудру з 2 столовими ложками соку.
вологий лимонний пиріг - фото крок 10
10. Дістаньте пиріг з духовки і залиште в формі.
вологий лимонний пиріг - фото крок 11
11. Коли пиріг вже охолов, перекладіть його на тарілку і полийте глазур'ю. Подавайте його теплим або після охолодження.

Схожі рецепти