Рецепт Вологий лимонний пиріг фото

Вологий лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яйця , Вершкове масло , Лимон
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Рецепти сироїдіння , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Пироги, які готуються на основі масла, завжди пишні, але не завжди виходять соковиті і вологі. Саме тому поділюся неймовірно смачним рецептом, як приготувати вологий лимонний пиріг.

Опис приготування:

Є кілька порад щодо приготування: по перше, не збивайте довго готове тісто, досить лише змішати. По-друге, встановіть таймер для випікання на кілька хвилин менше, ніж зазначено в рецепті, пиріг дійде до потрібної консистенції під внутрішньою температурою. Один з маленьких секретів"вологості" - це майонез.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 240 грам
  • Цукор - 1 1/4 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 3 штуки(tsedra і сік)
  • Цукрова пудра - 1 1/4 склянки
вологий лимонний пиріг - фото крок 1
1. Вимийте лимони, натріть цедру і втисніть сік.
вологий лимонний пиріг - фото крок 2
2. Змішайте борошно з розпушувачем і содою, сіллю.
вологий лимонний пиріг - фото крок 3
3. Викладіть в миску масло і додайте до нього цукор, збийте до утворення пухнастої маси.
вологий лимонний пиріг - фото крок 4
4. Вбийте в масло яйця, збиваючи після додавання кожного.
вологий лимонний пиріг - фото крок 5
5. Додайте лимонну цедру і майонез до масляної суміші.
вологий лимонний пиріг - фото крок 6
6. Додайте борошняну суміш до масляної і перемішайте вручну або на низькій швидкості.
вологий лимонний пиріг - фото крок 7
7. Влийте 1/3 склянки лимонного соку і ще раз перемішайте.
вологий лимонний пиріг - фото крок 8
8. Форму для випічки застеліть фольгою і вилийте в неї тісто. Запікайте при 175 градусах близько 45-50 хвилин, але перевіряйте його на готовність вже після 40 хвилин.
вологий лимонний пиріг - фото крок 9
9. Під час випікання зробіть глазур: змішайте цукрову пудру з 2 столовими ложками соку.
вологий лимонний пиріг - фото крок 10
10. Дістаньте пиріг з духовки і залиште в формі.
вологий лимонний пиріг - фото крок 11
11. Коли пиріг вже охолов, перекладіть його на тарілку і полийте глазур'ю. Подавайте його теплим або після охолодження.

Схожі рецепти