Вологий шоколадний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
У нас сьогодні на десерт ніжний і повітряний вологий шоколадний пиріг з вишнею. Готувати його дуже просто і швидко. Такий пиріг можна спекти і для сімейного чаювання, і для несподіваних гостей.
Дуже люблю шоколадну випічку. Коли хочеться чогось швидкого і смачного, я завжди печу цей пиріг. Його можна їсти ложечкою, він просто тане в роті, такий він виходить ніжний і смачний. Із задоволенням ділюся з вами, як приготувати вологий шоколадний пиріг.
- Борошно - 100 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки (з гіркою, алкалізований)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Цукор - 165 грам
- Вишня - 250 грам (без кісточок)
Підготуйте інгредієнти.
Борошно, какао-порошок і розпушувач просійте в миску. Яйця і цукор з'єднайте в окремій мисці, збийте на високій швидкості міксера протягом 5 хвилин в пишну світлу піну. Тонкою цівкою влийте оливкова олія, продовжуючи збивати.
Додайте сухі інгредієнти, акуратно перемішайте за допомогою лопатки, зберігаючи пишність тесту.
Додайте вишню без кісточок, перемішайте.
Форму для випічки (діаметр - 18 см) змастіть маслом. Вилийте тісто, поставте запікати в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Повністю остудіть пиріг у формі.
Смачного!