Вівсяний крамбл
(покроковий рецепт з фото)
Серед величезної кількості корисних і нескладних десертів рекомендую вибрати дуже класний варіант, як приготувати вівсяний крамбл з "п'яними" вишнями і мигдальними горішками.
Якщо ви готуєте вівсяний крамбл в домашніх умовах для дітей, то алкоголь можна замінити ароматною есенцією, наприклад. Для дорослих підійде не тільки амаретто, але і коньяк, а також будь-лікер, який вам до смаку. Побалуйте себе простим, дуже соковитим і неймовірно смачним десертом.
- Вишня - 1.5 склянки
- Цукор - 50 грам
- Амаретто - 2 Ст. Ложки
- Пластівці вівсяні - 1 Склянка
- Борошно - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Коричневий цукор - 100 грам
- Мигдаль - 1 За смаком
1. Викладіть ягоди в глибоку миску (в даному випадку використовуються в рецепті приготування вівсяного крамбль заморожені вишні) і додайте за смаком цукор. Влити амаретто, акуратно перемішайте і відставте в сторону на деякий час.
2. В окрему мисочку відправте коричневий цукор і вершкове масло.
3. Всипте трохи борошна.
4. Тепер додайте вівсяні пластівці.
5. Руками розімніть все до однорідної крихти. Також для аромату можете додати дрібку мускатного горіха або кориці, наприклад.
6. Жароміцних форму змастіть трохи маслом, викладіть в неї ягоди. Зверху присипте все крихтою, розподіливши її рівномірно.
7. Зверху присипте мигдалем. Тепер вівсяний крамбл в домашніх умовах можна відправити в розігріту до 180 градусів духовку.
8. Випікайте близько 40-55 хвилин. Ось така краса вийде в результаті. Сподіваюся, що цей варіант, як приготувати вівсяний крамбл, буде вам до смаку.