Вівсяний крамбл з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках корисного десерту без зайвого клопоту пропоную звернути увагу на дуже апетитний варіант, як приготувати вівсяний крамбл з яблуком. Це такий своєрідні корисний "пиріг" без клопоту.
Цей простий рецепт вівсяного крамбль з яблуком стане відмінним варіантом десерт до чаю для дітей і дорослих. Соковиті фрукти в поєднанні з хрусткими пластівцями - виходить дуже смачно. При бажанні в начинку можна також додати трохи сухофруктів або ягід, наприклад.
- Яблуко - 4-5 штук
- Цукор - 2-3 чайних ложок
- Обкладинка - 1 щіпка
- Коричневий цукор - 100 грам
- Вівсяні пластівці - 100 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Вимийте, обсушити і очистіть яблука. Наріжте їх тонкими пластинками. Можна скропити їх невеликою кількістю соку лимона.
2. Присипте цукром або цукровою пудрою з корицею (можна в рецепті приготування вівсяного крамбль з яблуком використовувати також імбир для пікантності). Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї фрукти.
3. У глибоку миску надішліть вівсяні пластівці, коричневий цукор, щіпку солі і охолоджене вершкове масло. Розімніть руками в однорідну крихту. Всипте трохи борошна. Можна також додати трохи розпушувача.
4. Присипте крихтою яблука, відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40-55 (в залежності від розміру форми). Подавайте до столу десерт теплим, при бажанні доповнивши вершками або морозивом, наприклад.