Вишневий соус до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати вишневий соус до м'яса. Він смачний, ефектний і незвичайний, такий стане головною родзинкою столу. Цей соус порадує тих, хто любить цікаві і пікантні поєднання смаків.
Вишню можна використовувати не тільки для приготування варення, компоту або в якості начинки для вареників. З неї можна зробити смачний соус, який підійде до м'яса (свинині, яловичині) або птахів (курці, качці, гусака). У моєму варіанті використовую консервовану вишню, але можна взяти свіжу або заморожену.
- Червоне напівсухе вино - 100 мілілітрів
- Вишня консервована - 200 грам
- Вишневий сік - 100 мілілітрів
- Винний оцет - 1-2 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - За смаком
1. У невелику каструлю вливаєте червоне напівсухе вино (будь-який сорт на вибір).
2. До вина вливаєте вишневий сік (якщо використовуєте свіжу вишню, то сік потрібно замінити на цукор).
3. Сотейник з вином і соком відправляєте на середній вогонь, Аргументи кип'ятіння зі зворотним холодильником.
4. Як тільки почали з'являтися дрібні бульбашки, відразу ж додаєте консервовані ягоди і доводите масу до кипіння.
5. Як тільки рідина на вогні закипіла, вливаєте винний оцет, Зменшуємо вогонь до мінімуму і додаєте 1 щіпку солі, потім кладете цедру одного лимона.
6. Після закипання готуєте соус на маленькому вогні близько 15 хвилин, кришку не накривайте, повинні вивітритися спирт і оцет. Через необхідний час дістаньте цедру і вимкніть вогонь, не поспішайте прибирати каструлю з плити, залиште її на 10-15 хвилин.
7. Готовий соус остуджуєте і забираєте в холодильник на зберігання, поливаєте їм шматочки м'яса (прямо з вишеньками). Смачного!