Вишневий штрудель
(покроковий рецепт з фото)
Німці вважають штрудель своїм національним блюдом. Рецепт цього десерту ще кілька століть тому розійшовся по всьому світу. Ці ласощі відрізняється тільки начинками, які бувають солодкими і солоними.
Борошняне блюдо у вигляді рулету німці назвали "штруделем" . Готують цей десерт у всіх куточках земної кулі. Начинки можуть бути самими різними (солоними і солодкими). Даний рецепт має на увазі собою приготування вишневого штруделя. Тісто можна купити вже готове в магазині. Цей десерт можна готувати в будь-який час року, але в сезон фруктів і ягід він особливо популярний.
- Листкове тісто - 500 грам
- Вишні - 1 склянок
- Ізюм - 3 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Яєчний жовток - 1 штук
- Ванільний цукор - За смаком
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Вершкове масло - 100 грам
1. Щоб заощадити час, можна взяти готове листкове тісто. Вишні краще використовувати свіжі, але якщо вам хочеться приготувати вишневий штрудель взимку і у вас є заморожені ягоди, то проблеми не буде - ягоди можна використовувати і заморожені.
2. Розкачуємо пласт тіста максимально тонко. Після цього підготуйте вишні: видаліть кісточки і хвости, ретельно промийте ягоди.
3. Змащуємо поверхню розтопленим вершковим маслом, зверху посипаємо сухарями і подрібненими волоськими горіхами і укладаємо рівномірно ягоди.
4. Вишні посипаємо ванільним цукром. Починаємо загортати штрудель трубочкою.
5. Збиваємо жовток і за допомогою кулінарного пензлика змащуємо поверхню. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку наш штрудель і запікаємо близько 20 хвилин.
6. Даємо штрудель трохи охолонути і нарізаємо його на частини. Перед подачею десерт можна прикрасити цукровою пудрою або полити вишневим джемом.