Рецепт Вишневий штрудель фото

Вишневий штрудель
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Тісто, Ягоди, Листкове тісто, Вишня
Пісні страви
Для дітей, Десерт
Випічка, Струдель

Німці вважають штрудель своїм національним блюдом. Рецепт цього десерту ще кілька століть тому розійшовся по всьому світу. Ці ласощі відрізняється тільки начинками, які бувають солодкими і солоними.

Борошняне блюдо у вигляді рулету німці назвали "штруделем" . Готують цей десерт у всіх куточках земної кулі. Начинки можуть бути самими різними (солоними і солодкими). Даний рецепт має на увазі собою приготування вишневого штруделя. Тісто можна купити вже готове в магазині. Цей десерт можна готувати в будь-який час року, але в сезон фруктів і ягід він особливо популярний.

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Вишні - 1 склянок
  • Ізюм - 3 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
  • Яєчний жовток - 1 штук
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Грецькі горіхи - 50 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
вишневий штрудель - фото крок 1
1. Щоб заощадити час, можна взяти готове листкове тісто. Вишні краще використовувати свіжі, але якщо вам хочеться приготувати вишневий штрудель взимку і у вас є заморожені ягоди, то проблеми не буде - ягоди можна використовувати і заморожені.
вишневий штрудель - фото крок 2
2. Розкачуємо пласт тіста максимально тонко. Після цього підготуйте вишні: видаліть кісточки і хвости, ретельно промийте ягоди.
вишневий штрудель - фото крок 3
3. Змащуємо поверхню розтопленим вершковим маслом, зверху посипаємо сухарями і подрібненими волоськими горіхами і укладаємо рівномірно ягоди.
вишневий штрудель - фото крок 4
4. Вишні посипаємо ванільним цукром. Починаємо загортати штрудель трубочкою.
вишневий штрудель - фото крок 5
5. Збиваємо жовток і за допомогою кулінарного пензлика змащуємо поверхню. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку наш штрудель і запікаємо близько 20 хвилин.
вишневий штрудель - фото крок 6
6. Даємо штрудель трохи охолонути і нарізаємо його на частини. Перед подачею десерт можна прикрасити цукровою пудрою або полити вишневим джемом.

Схожі рецепти