Рецепт Вишневий штрудель фото

Вишневий штрудель
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Тісто , Ягоди , Листкове тісто , Вишня
Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Струдель
Кількість порцій: 3-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Німці вважають штрудель своїм національним блюдом. Рецепт цього десерту ще кілька століть тому розійшовся по всьому світу. Ці ласощі відрізняється тільки начинками, які бувають солодкими і солоними.

Опис приготування:

Борошняне блюдо у вигляді рулету німці назвали"штруделем" . Готують цей десерт у всіх куточках земної кулі. Начинки можуть бути самими різними (солоними і солодкими). Даний рецепт має на увазі собою приготування вишневого штруделя. Тісто можна купити вже готове в магазині. Цей десерт можна готувати в будь-який час року, але в сезон фруктів і ягід він особливо популярний.

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Вишні - 1 склянок
  • Ізюм - 3 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
  • Яєчний жовток - 1 штук
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Грецькі горіхи - 50 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
вишневий штрудель - фото крок 1
1. Щоб заощадити час, можна взяти готове листкове тісто. Вишні краще використовувати свіжі, але якщо вам хочеться приготувати вишневий штрудель взимку і у вас є заморожені ягоди, то проблеми не буде - ягоди можна використовувати і заморожені.
вишневий штрудель - фото крок 2
2. Розкачуємо пласт тіста максимально тонко. Після цього підготуйте вишні: видаліть кісточки і хвости, ретельно промийте ягоди.
вишневий штрудель - фото крок 3
3. Змащуємо поверхню розтопленим вершковим маслом, зверху посипаємо сухарями і подрібненими волоськими горіхами і укладаємо рівномірно ягоди.
вишневий штрудель - фото крок 4
4. Вишні посипаємо ванільним цукром. Починаємо загортати штрудель трубочкою.
вишневий штрудель - фото крок 5
5. Збиваємо жовток і за допомогою кулінарного пензлика змащуємо поверхню. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку наш штрудель і запікаємо близько 20 хвилин.
вишневий штрудель - фото крок 6
6. Даємо штрудель трохи охолонути і нарізаємо його на частини. Перед подачею десерт можна прикрасити цукровою пудрою або полити вишневим джемом.

Схожі рецепти