Вишневий пиріг-пай
(покроковий рецепт з фото)
Я думаю, що багато хто стикався з таким видом випічки, як "пай & Quot. Це відкритий пиріг з легким тестом і великою кількістю начинки. Хочу показати, як приготувати вишневий пиріг пай.
З таким тестом поєднуються будь-які ягоди, але вишня (завдяки своєму кислуватий смак) підкорює відразу ж, з першого укусу. А коли я його їм, то відразу згадую знамените кафе з серіалу "твін Пікс", де подавався смачний"Twin Peaks Cherry Pie" .
Аромат вишні можна доповнити корицею або ваніліном. Тоді пиріг придбає воістину божественний аромат, який заповнить весь ваш будинок.
- Борошно - 450 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Вишня без кісточок - 800 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Вода холодна - 6 Ст. Ложок
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Вода кип'ячена - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука

Приготуйте тісто. Для цього масло охолодіть і наріжте кубиками. З'єднайте його з просіяного борошном, сіллю і чотирма столовими ложками цукру.

Порубати ножем масу в дрібну крихту. Соду погасите чайною ложкою лимонного соку і додайте до решти інгредієнтів. Акуратно перемішайте все руками.

Влийте холодну воду, замісіть тісто. Зробіть з нього дві кулі: один більше, а інший менше. Відправте їх в холодильник під харчовою плівкою на годину.

З'єднайте стакан цукру з кип'яченою водою. Додайте вишню, варіть сироп протягом 5 хвилин на повільному вогні. Окремо розведіть крохмаль. Всипте його, коли сироп закипить. Варіть 10 хвилин до загустіння. Потім приберіть остигати.

Більшу частину тіста розкачати в круглий пласт. Форму для випічки укрийте фольгою. Тісто розкладіть в ній, зробивши бортики.

Змастіть дно з тестом яйцем для закріплення. Вставити в načinku догляду. Розкачайте другий шматок тіста. Наріжте його смужками, які потім поставте гратами поверх начинки. Закріпіть краю. Змастіть поверхню жовтком, трохи присипте цукром.

Запікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин. Подавайте його до столу теплим. Приємною дегустації!