Вірменський пиріг із зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Цей вірменський пиріг із зеленню в домашніх умовах готується просто, а виходить смачним і ситним - справжня знахідка для всіх любителів випічки, а також тих, кому цікаво різноманітність в блюдах!
Дуже простий рецепт вірменського пирога з зеленню я дізналася нещодавно, поспішаю з вами поділитися знахідкою. Взагалі, в оригіналі тісто було дріжджовим і кефірний, або ж пропонували зробити щось на кшталт тандирної коржі, але я не великий мастак по частині тесту, тому просто купила заморожене готове тісто. Тому не можу, звичайно, сказати, що це класичний рецепт вірменського пирога з зеленню, але це все дуже смачно!
- Тісто дріжджове листкове - 400 грам(1 упаковка)
- Цибуля зелена - 200 грам
- Сир тертий - 1.5 склянки
- Зелень - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Спеції - За смаком
1. Тісто розморозимо, викладемо в змащену маслом форму з бортиками. Лук подрібнити і обсмажити на рослинному маслі. Викладаємо на дно форми поверх тесту.
2. Зелень подрібнюємо, сир трьом на тертці, яйця збиваємо до однорідності. Змішаємо все разом, додамо сіль і спеції, поливаємо пиріг зверху і відправимо в духовку.
3. Приблизно через 30-40 хвилин ваш пиріг готовий!