Випічка з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Замість молока в цьому рецепті використовуються вершки, тому тісто виходить більш ніжним і м'яким. На основі цього рецепта можна приготувати коржі для торта або спекти порційні кекси.
Я спекла цей кекс з ванільним екстрактом. Можна замість ванілі взяти дрібно натерту цедру одного лимона, тоді кількість цукру потрібно збільшити до 300 грам. Всі інгредієнти наведені для форми діаметром 24-26 см.
Отже, дивіться, як приготувати випічку з вершками.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вершки - 300 грам
- Цукор - 270 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра + ванілін - 2 Ст. Ложки
1
Відокремте яєчні білки від жовтків.
2
Збийте білки міксером до твердих піків, додавши дрібку солі і 70 грам цукру.
3
Жовтки збийте з цукром, що залишився і додайте до них вершки, екстракт ванілі (або лимонну цедру), розпушувач і просіяне борошно. Акуратно перемішайте.
4
В отриману масу поступово додайте збиті білки, обережно перемішуючи лопаткою рухами зверху-вниз, щоб білки не опало.
5
Підготуйте форму для випічки: змастіть її тонким шаром масла і присипте борошном. Надлишки борошна струсіть. Перекладіть тісто в форму.
6
Випікайте кекс близько 50-ти хвилин в духовці, заздалегідь розігрітій до 160 градусів.
7
Готовий кекс остудіть на решітці на столі і обсипте цукровою пудрою, змішаної з ваніліном.