Випічка з кислого молока
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-9
Час приготування: 30 хв.
Ділюся з вами простим рецептом випічки з кислого молока. Якщо трапився у вас раптово такий казус - це не привід виливати молоко. Адже можна зробити такі чудові булочки- печеньt! смачно!
Опис приготування:
Рецепт приготування випічки з кислого молока вам дуже сподобається. Особисто я люблю робити такі булочки солоними, роблю з ними сандвічі на сніданок (з маслом і сиром). Дуже здоровий і ситний сніданок виходить! А якщо при випіканні посипати здобу кунжутом або насінням - вийде злаковий корисний снек!
- Борошно - 5 склянок
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко кисле - 2 склянки
- Сода - 15 грам
- Цукор - За смаком (я роблю випічку солоної: на це кількість тесту додаю 1 ç.l. Морської солі)
1. Просеем борошно з цукром і розпушувачем. Вливаємо молоко, замішуємо тісто щільне. В останню чергу додамо масло кімнатної температури. Замісити руками однорідне тісто.
2. З цього тесту розкачати корж. Формочкою або склянкою видавлюємо однакові кругляши - майбутні печеньки.
3. Застеляємо деко папером, викладаємо підготовлені печива. Запікаємо їх в духовці 15 хвилин при 200 градусах.
4. Ось таку отримуємо красу! Смачного!