Випічка паски
(покроковий рецепт з фото)
Віруючі люди з більшим трепетом ставляться до святкування Світлого Великодня, особливо до випічки великодніх пасок, що є символом цього дня. Розповім про випічці паски.
Рецептів приготування цієї випічки існує дуже багато, думаю, що кожна господиня може поділитися своїм. Великдень прикрашають глазур'ю, кондитерської посипкою, сухофруктами, горіхами, маком та інше. Приготування пасок займає багато часу, адже тісто має добре піднятися.
- Яйця - 3 штуки
- Жовток - 3 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 3 чайних ложки
- Цукор - 250 грам
- Борошно - 4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 60 грам
- Білок - 1 штука
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Сухофрукти - За смаком (для прикраси)
1
У миску вбийте курячі яйця і додайте ще 3 жовтка, трохи перемішайте і додайте цукор, збивайте до утворення однорідної суміші.
2
Молоко подогрейте в сотейнике, додайте до нього вершкове масло і дріжджі, потім влийте отриману суміш до яєць і цукру, перемішайте і перелийте в каструлю, накрийте кришкою і залиште на 5-6 годин.
3
В окремому сотейнику родзинки залийте окропом і залиште на 10 хвилин, потім злийте воду.
4
Перекладіть родзинки до основної маси, додайте коньяк, сіль, ваніль, порційно додавайте просіяне борошно.
5
Після кожного разу гарненько перемішайте тісто лопаткою, потім залиште його на 1, 5-2 годину.
6
Спеціальні паперові форми змастіть вершковим маслом, заповніть їх на одну третину тестом, залиште форми на 1, 5 години в теплі.
7
Випікайте паски в розігрітому до 185 градусів духовці 15 хвилин, потім зменшіть градус до 175 і випікайте ще 30-35 хвилин. Перевіряйте паски на готовність за допомогою дерев'яної шпажки.
8
Перекладіть форми з духовки на решітку, потім акуратно зніміть папір.
9
Збийте яєчний білок з цукровою пудрою і лимонним соком до утворення однорідної маси. Покрийте остиглі паски глазур'ю і прикрасьте рубаними сухофруктами (родзинки і курага).