Випічка на жовтках
(покроковий рецепт з фото)
Дуже проста, швидка і завжди вдала випічка на жовтках в домашніх умовах - прекрасний варіант для чаювання в колі сім'ї і гостей. За цим рецептом у вас вийде відмінний плоске печиво.
Хочу запропонувати вашій увазі дуже простий рецепт випічки на жовтках - хрустке, ароматне, дуже ніжне смачною печиво. При бажанні його можна доповнити глазур'ю або цукровою пудрою, наприклад. Воно може зберігатися не один день, але при цьому буде залишатися таким же смачним.
- Жовток - 2 штуки
- Цукрова пудра - 150-200 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 300-350 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка

1. Спростить цей рецепт приготування випічки на жовтках кухонна техніка, але і вручну тісто досить легко замісити. Для цього з'єднаєте розм'якшене вершкове масло з дрібкою солі і цукровою пудрою. Збийте трохи, потім додайте жовтки і продовжуйте збивати до однорідності.

2. В процесі підсипати просіяне з розпушувачем борошно, замішуючи однорідне тісто без грудочок.

3. Можна додати для аромату ваніль, корицю, імбир, а при бажанні також екстракти, наприклад - цитрусові. Готове тісто загорніть в пакет або плівку і приберіть в холодильник мінімум на півгодини.

4. Увімкніть розігріватися духовку. Тісто розгортайте на робочій поверхні, вирізуйте печиво за допомогою виїмок або склянки, наприклад. Не робіть тісто занадто тонким, інакше така випічка на жовтках в домашніх умовах може вийти сухуватою.

5. Підготуйте пергамент для випічки. Викладіть на нього печиво, відправте його в духовку хвилин на 10. От і все, приємного чаювання!